Sanjski debi: Lazarov na kolena spravil svetovne prvake!

Spektakularen selektorski prvenec Kirila Lazarova! Reprezentanca Makedonije je v tretjem krogu kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo, ki je na sporedu prihodnje leto, premagala aktualnega olimpijskega in svetovnega prvaka Dansko s 33:29 (17:13).


Boljšega začetka na selektorskem stolčku Severne Makedonije si novopečeni selektor Kiril Lazarov ni mogel predstavljati. Najmočnejša reprezentanca na svetu je bila v Skopju popolnoma nadigrana. Makedonska reprezentanca je vodila od začetka do konca tekme, vodila že s +8 in ni dovolila, da bi prva zmaga proti Danski v zgodovini makedonskega rokometa splavala po vodi.

Severna Makedonija je tako vodilna ekipa kvalifikacijske skupine 7 s tremi zmagami, z zmago proti Danski pa se je močno približala uvrstitvi na EHF EURO 2022.

MAKEDONIJA-DANSKA 33:29 (17:13)

MAKEDONIJA: Mitrevski 16 obramb, Tomovski – Manaskov 5, Kuzmanovski 5, Taleski 5, Stoilov 4, Lazarov 4, Mirkulovski 3, Velkovski 3, Georgievski 2, Peševski 2

DANSKA: Landin 6 obramb, Meler 4 obrambe– Hansen 11, Mensah Larsen 5, Holm 3, Gidsel 3, Toft Hansen 3, Jakobsen 2, Hald Jensen 1, Magnus Landin 1

Komentarji