Scenariji, ki bi Celje vodili v izločilne boje Lige prvakov

Celjani bodo po visokem porazu na domačih tleh proti Barceloni, že jutri odigrali zadnjo tekmo skupinskega dela EHF Lige prvakov. Nasproti jim bo stal aktualni nemški državni prvak SG Flensburg-Handewitt, proti kateremu so Celjani v prvem delu tekmovanja klonili z majhno razliko. Kakšni pa so možni scenariji za urvstitev Celja v izločilne boje elitne Lige prvakov?


Ekipi sta se v letošnji sezoni Lige prvakov že pomerili. V Zlatorogu so takrat slavili Nemci, ki so iz Celja odnesli tesno zmago (24:25). Tekmo so imeli večino časa pod nadzorom Celjani, ki pa so v drugem delu polčasa predvsem zaradi številnih izključitev priznali poraz Nemcem. Jutri pa bo na sporedu tekma, ki bo pomembna za obe ekipi

V kolikor celjski vitezi na gostovanju osvojijo vsaj točko, si bodo že zagotovili napredovanje v izločilne boje. A tudi domačinom se gre za zmago, s katero bi si lahko zagotovili višjo pozicijo, za katero se borijo z Aalborgom. V primeru domače zmage, bodo celjski rokometaši morali čakati do nedelje, ko v Parizu igra Zagreb. Ta bi se namreč z zmago lahko zavihtel pred njih, a seveda si v mestu ob Savinji vsi želijo, da se to ne zgodi, oziroma, da v sredo že sami osvojijo kakšno točko, ki bi jih brez kalkulacij poslala bodisi nad Kielce ali Montpellier. Vse to bo znano najkasneje konec naslednjega tedna.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Gregor Katič

Komentarji