Še en Celjan v hrvaško prestolnico!

Hrvaški prvaki so pred kratkim podaljšali pogodbo 40-letnemu Timorju Dibirovu za 2 sezoni, prav tako njegovemu soigralcu na desnemu krilu, Paolu Kraljeviću. A PPD Zagreb s tem še ni zaključil s sestavo svoje prihodnje ekipe. V vrste Slavka Goluže se po zaključeni letošnji sezoni seli celjski krožni napadalec Matic Suholežnik. 


Ob naznanitvi Suholežnikovega podpisa (za dve sezoni), so Zagrebčani naznanili še podaljšanje pogodbe Aleksa Kavčiča (za eno sezono).

Na položaju krožnega napadalca pri Zagrebu trenutno igrajo Željko Musa, Adin Faljić in Nikola Grahovac.

Plinarji so istočasno še pripeljali hrvaškega vratarja Antea Grbavaca (za dve sezoni) in desno krilo Hrvoje Cekovića (do konca te sezone). Grbavac je trenutno statistično najboljši vratar španske lige ASOBAL, prihaja pa iz tretje ekipe prvenstva, Liberbank Cuenca. 33-letni Ceković se v Zagreb seli iz HRK Gorice.

Matic Suholežnik: “Morem reči, da sem zelo zadovoljen in srečen, da bom postal del takšnega kluba kot je PPD Zagreb. Ko je prišla ponudba nisem okleval, ker smatram, da je to nov, dodaten korak v moji karieri. Vsako leto se postavljajo najvišji cilji. Ekipa je polna izkušenih, starejših igralcev, kot tudi mlajših, ki so že veliko pokazali. Moram reči, da se vse to ujema z mojo rokometno idejo in filozofijo.”

Ante Grbavac: “Odveč bi bilo govoriti o Zagrebu, vsi vemo koliko sijajnih igralcev je šlo skozi ta klub in so za sabo pustili veliko sled v hrvaškem in svetovnem rokometu. Velika čast mi je postati del kluba. Navdušen sem zaradi prestopa in želim dati vse od sebe, da vrnemo Zagreb tja kjer je bil nekoč. V zadnjih nekaj letih je skozi Zagreb prišlo veliko igralcev iz Izviđača in vsi so pokazali kar znajo. Tako, da verjamem da bo tako tudi z mano.”

V Zagrebu sta trenutno dva Slovenca – Aljaž Panjtar in Aleks Kavčič. 

 

FOTO: Slavko Kolar

 

Komentarji