Se v novi sezoni obeta spremenjen tekmovalni sistem?

Včeraj je na rokometni zvezi potekala seja, na kateri so govorili o tekmovalnem sistemu v moški ligi. Strokovni odbor RZS je predlagal, da bi se tekmovanje v moški ligi vrnilo na predkoronski sistem, kjer je veljalo, da v ligi tekmuje 12 klubov in se končnico igra po ligaškem sistemu 2×6 ekip. Kaj so se dogovorili glede tekmovalnega sistema in ali so sklep sprejeli, pa si lahko preberete v nadaljevanju. 


Poklicali smo predsednika združenja lige NLB Sebastjana Gergeto, ki nam je na vprašanje, kaj so se dogovorili glede tekmovalnega sistema, povedal: “Tekmovalni sistem v naslednji sezoni ostaja enak. Na dnevnem redu pa je bil tudi predlog o spremembi tekmovanja, a je bil ta na koncu zavrnjen. Večina klubov sistema, kot je bil pred korono ni sprejela, kateri klubi so to bili, pa ne želim razpravljati. Tako so se odločili.”

Na vprašanje ali ostaja isto tudi prehajanje med ligami je odgovoril: “Prehajanje med ligami ostaja enako. Izpadeta dva in dva se pridružita. Klasičen ligaški sistem, brez končnice.”

Povprašali smo ga tudi glede samega koledarja lige, ali so kaj spreminjali oz. zamaknili. Odgovoril nam je takole: “Na seji se običajno dela manjše premike. Zamaknili smo naprimer en krog v jesenskem delu in en krog v spomladanskem delu. Nič pa nismo premikali tako, da bi to vplivalo na samo tekmovanje.”

Za konec nam je povedal še, da sistem ostaja enak, a v primeru, da bodo klubi želeli spremembo, se bodo o tem sproti dogovarjali. 

 

FOTO: Aljaž Sešel

 

Komentarji