Selektor Adžić predstavil seznam vabljenih igralk za reprezentančni teden

Na današnji novinarski konferenci je selektor Dragan Adžić predstavil seznam vabljenih igralk za reprezentančni teden, ki bo potekal od 26. septembra do 2. oktobra. V sklopu reprezentančnega tedna bo slovenska reprezentanca odigrala tudi dve pripravljalni tekmi z reprezentanco Madžarske. 


Na reprezentančni teden je selektor Adžić povabil 19 igralk. Na seznamu so igralke, ki so že igrale za Slovenijo, izjema, ki je tokrat ni je Aneja Beganović, ki je zaključila rokometno kariero. 

“Te dve tekmi z reprezentanco Madžarske nam bosta zelo pomagali in prišli prav, saj bomo tako videli na kakšnem nivoju smo pred evropskim prvenstvom. Kar se tiče seznama sem izbral 19 igralk. Imamo naše tri standardne vratarke to so Branka Zec, Maja Vojnovič in Amra Pandžić, ki igrajo v odličnih ligah. Kar se tiče levih kril sta Tamara Mavsar in Maja Svetik, tukaj je tudi Ema Abina, ki se odlično razvija in napreduje. Na krožnem napadalcu sta Ljepoja in Valentina, ki sta kvalitetni in na visokem nivoju ter kot tretji pivot iz Ajdovščine, Zelnik. Ana Gros absolutno mislim, da je trenutno na najvišji točki v svoji karieri. Poleg Grosove imamo tudi Barbaro Lazović, ki se vrača in je sposobna odigrati na visokem nivoju ter Aljo Varagić, ki je poleg zunanjega sposobna odlično odigrati tudi na krilu. Na srednjem zunanjem imamo Omoregie in Zulič, ki sta trenutno v najboljši formi in normalno Nina Žabjek. Tukaj sta potem tudi Abina Ana iz Ajdovščine in Erin Novak kot najboljša mlada igralka. Gomilar je stabilno desno krilo, ki trenutno igra v nemški bundesligi, zato verjamem, da bo tudi njena forma odlična,” je o seznamu igralk povedal Dragan Adžić. 

 

SEZNAM IGRALK ZA TEKMI Z REPREZENTANCO MADŽARSKE:

 

Komentarji