Selektor Zorman za EP vpoklical 22 rokometašev

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Uroš Zorman je predstavil seznam igralcev za nastop na evropskem prvenstvu med 10. in 28. januarjem 2024 v Nemčiji. Na njem je 22 igralcev, v Berlin, kjer se bodo med 11. in 15. januarjem v skupinskem delu pomerili s Ferci, Poljaki in Norvežani, pa bo odpotovalo 18 rokometašev.


Na seznamu vabljenih igralcev se nahajajo krilni igralci Staš Slatinek JovičićTilen KodrinTadej MazejBlaž JancGašper Marguč in Domen Novak, zunanji igralci Nik HenigmanBorut MačkovšekAleks VlahDean BombačRok OvničekMiha ZarabecNejc CehteJure Dolenec in Tadej Kljun, krožni napadalci Blaž BlagotinšekKristjan HorženMatic Suholežnik in Stefan Žabić ter vratarji Klemen FerlinUrban Lesjak in Miljan Vujović.

Zorman je imel v naboru igralcev za evropsko prvenstvo največje pomisleke na položajih vratarjev in krožnih napadalcev. “Po posvetu s trenerjem vratarske sekcije Gorazdom Škofom sem se odločil za Klemena Ferlina, Urbana Lesjaka in Miljana Vujovića, ki so dobili prednost pred Jožetom Baznikom in Urhom Kastelicem. Če smo iskreni in pošteni, nihče od njih posebej ne blesti v svojih klubskih sredinah in nima maksimalne minutaže. Določene pomisleke sem imel tudi pri izboru krožnih napadalcev, ravno zaradi tega sem na sklepne priprave poklical štiri igralce. Glede drugih igralskih položajev pa je bilo bolj ali manj vse jasno,” je na novinarski konferenci dejal Zorman.

Slovenska elitna izbrana vrsta se bo zbrala 26. decembra v Laškem. Prvi del priprav bo opravila v Celju, drugega v Ljubljani, do odhoda v nemško prestolnico pa jo čakajo tri pripravljalne tekme. Najprej se bo 29. decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, 5. in 6. januarja pa sta pred njo v Poreču še tekmi s Črno goro in Hrvaško. Vstopnice za obračun na Koroškem so že na voljo in sicer na vseh prodajnih mestih sistema mojekarte.si ter preko spleta TUKAJ.

“Na letošnjem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem ter v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 smo naredili korak naprej. Oblikovala se je zadovoljna, delovna, srčna in bojevita skupina ljudi. V Nemčiji želimo narediti pol koraka naprej, predvsem v smeri večje uigranosti ekipe. Naš primaren cilj na EP je uvrstitev v drugi del tekmovanja,” se je proti izzivu obrnil Zorman.

Slovenijo uvodni del prvenstva stare celine čaka v nemški prestolnici, kjer se bo v okviru skupine D v četrtek, 11. januarja najprej pomerila s Ferskimi otoki, z vmesnima dnevoma premora pa sledita še dvoboja s Poljsko in Norveško. “Naša skupina v Berlinu je zelo zahtevna in zanimiva. Za širšo javnost so Ferski otoki rokometna ‘eksotika’, a gre za reprezentanco, ki je v zadnjih dveh letih izjemno napredovala. Poljska ima dolgo rokometno tradicijo in ne glede na to, da smo jo na zadnjih velikih tekmovanjih premagovali, nas čaka izjemno zahtevna naloga. Norveška v zadnjih letih vedno naskakuje vrh in se bori za kolajne, tako bo tudi na januarskem turnirju v Nemčiji,” je skupinske tekmece v Berlinu opisal Zorman.

Komentarji