Senzacijski prestop: Iz Vardarja v drugo islandsko ligo

Po tem, ko je bil za novega trenerja RK Vardar imenovan stari znanec Veselin Vujović, si je bil prejšnji trener kluba Stevche Alushovski primoran najti novega delodajalca. Nekdanji makedonski reprezentant je nekoliko presenetljivo nov izziv našel pri islandskemu drugoligašu Thor Akureyri, ki je minulo sezono izpadel iz prve islandske lige.


Stevche Alushovski je legenda makedonskega rokometa. Rodil se je v Sydneyju v Avstraliji, a se je v zgodnjem otroštvu z družino preselil v rokometno mesto Bitola. Svojo kariero je začel v klubu RK Pelister, član prve ekipe pa je postal leta 1990 pri 17 letih.

Zdaj 48-letni strateg je veljal za odlično levo krilo, igral je za makedonske klube RK Pelister, RK Vardar in RK Metalurg. Za makedonsko reprezentanco je odigral 245 tekem in dosegel 967 golov.

V trenerske vode se je podal leta 2017, ko je postal glavni trener RK Pelister, leta 2019 pa je prevzel največjega tekmeca RK Vardar.

Nekoliko presenetljiv prestop Alushovskega so potrdili pri makedonskemu drugoligašu Thor Akureyri :
“Stevcha smo pripeljali zato, da preprosto začne znova. V našem klubu resno razmišljamo o prihodnosti, zato se nam zdi prihod makedonske legende še kako pomemben. V vrstah kluba je veliko mladih in obetavnih igralcev, pomešanih s starejšimi igralci. Tisti, ki so mlajši, bodo dobili priložnost sodelovanja z izjemnim trenerjem z bogatimi izkušnjami,” je ob podpisu pogodbe z Alushovskim dejal predsednik islandskega drugoligaša Árni Rúnar Jóhannesson.

 

FOTO: RK Vardar 1961 Facebook

Komentarji