Sevničani in Gorišničani napeto tekmo končali z remijem

Večnamenska dvorana Gorišnica je bila prizorišče tekme 19. kroga 1.B Državne rokometne lige. Pomerili sta se ekipi RD Moškanjci – Gorišnica in RK Sevnica. Spremljali smo izredno napet boj. V prvem delu sta si ekipi izmenjevali vodstvo, polčas pa so z zadetkom prednosti dobili Sevničani. V drugem delu so bili rokometaši znova izenačeni, tako pa se je zaključila tudi tekma.


Prvi strel na gol je zadel Domen Gerjovič in za Sevnico priboril prvo vodstvo. Šele 6 minut po začetku so tudi nasprotniki prišli do prvega gola. Zadel je Nejc Šandor. Sevničani so v nadaljevnju narekovali tempo, ko so domačini prevzeli vodstvo s tremi zaporednimi goli v istem napadu (8 : 7).  Do konca polčasa pa se je tehtnica znova prevesila na stran Sevničanov, ko so na odmor  odšli s prednostjo enega gola (13 : 14).

Tudi v drugem delu je bil obračun zelo napet. Nobena ekipa se ni uspela oddaljiti in zadržati vodstva. Tako pa se je končalo tudi srečanje. Ko je Denis Hrupič zadel za izenačenje v 59. minuti, se je pojavilo vprašanje ali bo rezultat ostal izenačen, ali bo katera izmed ekip tesno zmagala. Tekma se je končala z remijem (28 : 28).

Najboljši strelci tekme: Hrupič (8), Ozmec (8) in Kozole (7)

FOTO: FB RK Sevnica

Komentarji