Seznam moške članske reprezentance za Sredozemske igre: Debitant Stojnić

Že dva dni po koncu kvalifikacij se bo članska ekipa zbrala v nekoliko drugačni zasedbi, opravila mini priprave ter se podala v Tarragono, kjer bo od 23. junija do 1. julija nastopala na sredozemskih igrah, na katerih je doslej nastopila že petkrat in osvojila eno medaljo v moški kategoriji (1993 – bron). Slovenija se bo v prvem delu pomerila s Črno goro in Tunizijo.


Seznam sam po sebi niti ni presenečenje, kot pravi Veselin Vujović“Od slovenske reprezentance se vedno pričakuje dober rezultat in zato sem se odločil, da na Sredozemskih igrah nastopimo z našo močnejšo zasedbo, saj bodo tudi druge reprezentance prišle tja močne.”

Debitant v članski reprezentanci je krožni napadalec Gorenja Velenja Darko Stojnić. V svoji karieri je najprej igral pri RK Kronos Logatec, od koder se je preselil v ljubljanski Slovan, kjer je odigral 5 sezon, nato pa so v velenjskem Gorenju prepoznali njegovo nadarjenost in njegove kvalitete ter ga vzeli pod svoje okrilje. Stojnić je tip igralca, ki mu zelo ležijo obrambne naloge. Takšno delo večinoma opravlja tudi v Gorenju, a se seveda tudi v napadu dobro znajde.

Na vprašanje zakaj je vpoklican Stojnić je selektor slovenske reprezentance odgovoril: “Stojnić je igralec, ki ustreza mojim merilom za igranje na poziciji krožnega napadalca. Po posvetu z Urošem Mohoričem sva se nekako skupaj odločila, da ga vpokličemo.”

PROGRAM PRIPRAV:
15. – 21. junij      Priprave na Rogli
21. junij                Odhod v Tarragono (Španija)
23. junij                Slovenija : Črna Gora
24. junij                Slovenija : Tunizija
27. junij                Četrtfinale
28. junij                Razvzstitev 5. – 8. mesto
29. junij                Polfinale
30. junij                Razvrstitev 5. – 8. mesto
1. julij                    Finale in tekma za 3. mesto

 

SEZNAM VPOKLICANIH IGRALCEV ZA SREDOZEMSKE IGRE:

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja