Sezona 2020/2021 pozabljena, Celjani v boj proti danskemu GOG-u

Sezona 2020/2021 je pozabljena, Rokometaši RK Celje Pivovarna Laško pa se vneto pripravljajo na prvo evropsko preizkušnjo v sezoni 2020/2021. V dvorani Zlatorog bo v soboto ob 18:00 gostovala zasedba danskega GOG-a.


Žreb prvega kroga kvalifikacij za EHF Evropsko ligo je poskrbel za enega najbolj atraktivnih parov. Že pred žrebom je bilo jasno, da bo celjski klub igral z enim izmed nosilcev, saj sam zaradi prejetega wild carda ni bil med nosilci, temveč je na tekmeca čakal v drugem bobnu. V tem je bil za vse nosilce gotovo najmanj zaželen tekmec, ta usoda pa je doletela danski GOG (Gudme) in ekipi v soboto čaka prvi obračun, teden dni kasneje pa še povratni, ki bo dal odgovor kdo bo nadaljeval v naslednji krog kvalifikacij.

Gre za dvoboj z zelo renomiranim tekmecem, osemkratnim udeležencem Lige prvakov, še trinajstkrat pa je nastopal v ostalih evropskih pokalih, v zadnji sezoni je nastopal v tem tekmovanju, EHF Evropski ligi, kjer je izpadel šele v četrtfinalu, ko je bila od njega boljša poljska Wisla. V skupinskem delu so nastopali v skupini D, kjer so se dvakrat pomeril tudi s Trebanjci in ju obakrat premagali. Sicer gre za sedemkratnega prvaka Danske, ki je preteklo sezono končal na tretjem mestu. V novi sezoni bo v ekipi igralo kar nekaj izjemnih rokometašev, najbolj zveneča okrepitev je Torbjørn Bergerud, norveški reprezentančni vratar, ki se je tja preselil iz Flensburga. Tu pa so še švedski krilni igralec Jerry Tollbring, danski reprezentančni pivot Anders Zachariassen, danski srednji zunanji Morten Olsen ter desni zunanji Mathias Gidsel, MVP Olimpijskih iger v Tokiu. 

Celjski klub se je z njimi do sedaj pomeril štirikrat, dvakrat zmagal, po enkrat pa remiziral in izgubil. Prva dva dvoboja sta bila v sezoni 1996/97, ko so bili obakrat prepričljivo boljši Celjani (29:18, 22:18), enajst sezon kasneje (2007/08) sta se ekipi srečali drugič, tekma v Celju se je končala brez zmagovalca (30:30), v gosteh pa je z zadetkom razlike slavil GOG, za katerega je takrat igral in bil najboljši strelec Mikael Hansen. Vse štiri tekme so bile odigrane v ligi prvakov, sedaj po nadaljnjih štirinajstih sezonah se bosta ekipi srečali znova, za eno od njiju pa se bo evropska pot v sezoni končala zelo zgodaj.

 

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji