Sijajen razplet ormoških sanj, od katerih bi imeli bolj malo (finančne) koristi

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so minuli vikend odigrali prvo tekmo drugega kroga EHF Evropskega pokala proti islandskemu Selfossu. Dolga in naportna pot do Islandije Ormožanom ni prišla do živega, Prleki so imeli dobro priložnost za zmago in dobro popotnico pred domačo tekmo v Ormožu, a so se na koncu morali zadovoljiti s točko. Jutri se za ormoške fante pričenja popolnoma nova zgodba, povratna tekma na domačem Hardeku, kjer bodo lovili sploh prvo zmago v evropskih tekmovanjih.


Če se zazremo nazaj v leto 2005, ko je ormoški klub sploh prvič nastopal v Evropi, mu je za napredovanje v takratnem EHF pokalu zmanjkalo malce športne sreče. V letu 2005 so se Ormožani v EHF pokalu pomerili portugalski Madeiri. Na prvi tekmi v Ormožu se je tekma končala z neodločenim izidom (28:28), na gostovanju v Madeiri pa so Ormožani z majhno razliko (26:25) premoč priznali Portugalcem. Po nekaj letih suše se je Evropa spet vrnila v majhno mesto v Prlekiji, ki vonja svojo prvo zmago v zgodovini evropskih tekmovanj.

Ormožani bodo jutri lovili svojo prvo zmago na evropskem prizorišču. Na povratni tekmi drugega kroga EHF Evropskega pokala se bodo merili proti islandskemu Selfossu. Na prvi tekmi so Ormožani po dobri igri prišli (le) do točke, jutri pa si nadejajo dobre predstave in uvrstitev v naslednji krog tekmovanja.

Ko je govora o evropskih tekmovanjih pa ne moremo tudi mimo financ, ki so ključne za izpeljavo takšnega projekta. Ormožani so po poročanju kluba za gostovanje na Islandijo iz klubske blagajne morali odšteti okoli 18 tisočakov. Prleki bodo imeli tudi stroške ob jutrišnji organizaciji tekme, tako da bo končna številka zagotovo višja. Ob primeru jutrišnje zmage in napredovanja v tretji krog Evropskega pokala pa bi Ormož na svoj račun od Evropske rokometne zveze prejel 7.500 evrov, kar je glede na finančne vložke za organizacijo domače tekme in stroške dolge poti na Islandijo izjemno malo. Kljub majhni nagradi bi ob jutrišnji zmagi Ormoža Prlekija za nekaj časa odmislila finance in sijala od ponosa prve evropske zmage v zgodovini kluba.

FOTO: Uroš Krstić/RK Jeruzalem Ormož

Komentarji