Šimon: “Moral sem potegniti to potezo”

Po trenerski menjavi na čelu MRK Ljubljana, smo opravili pogovor z novim trenerjem, Romanom Šimonom.


Šimon je v svoji karieri igral za Prule, Velenje, Škofjo Loko, Ivančno Gorico in avstrijski Ferlach. Pogovarjali smo se o občutkih v novi sredini in obetih za nadaljevanje sezone.

Kako je bilo zamenjati sredino in zapustiti Ajdovščino?
“Rad bi pohvalil RK Ajdovščino, bili so maksimalno zavzeti in delavni. Imajo pravo vizijo in veliko željo. Tudi obiski tekem so dober pokazatelj dobrega dela. Želim, da vztrajajo na začrtani poti. Roki&co imajo res vizijo, igralci ga resnično spoštujejo in bi se jim rad zahvalil za vse. Prav tako bi želel, da se igralci zavedajo, kaj imajo in da bi bili del tega kluba še naprej.”

Kaj je pretehtalo, da ste se odločili za Ljubljano?
“Imel sem občutek, da sem moral potegniti to potezo. Nisem si želel oditi med sezono, a v dogovoru sem imel možnost odhoda, zato sem jo izkoristil. Finančne stvari so vedno na vrhu pri odločitvi, nato pa pridejo še druge stvari, ki enkrat pomenijo veliko, drugič pa zelo malo. Tukaj je bilo teh stvari veliko. Za pot na treninge bom sedaj porabil manj časa in bom lahko preostali čas porabil drugače. V Ajdovščino se nisem imel problema voziti, saj sem videl, da se imamo z ekipo dobro. A če imaš možnost skrajšati vožnjo, še toliko bolje. Tukaj je jasno še športni motiv in velik izziv.”

Prvič prvoligaška ekipa, kakšni so občutki?
“Velikrat so mi očitali, češ, on pa še ni imel prve lige. Pa saj se nihče ne rodi v prvi ligi! Prva liga je velik iziv, katerega se veselim!”

Kakšna je vaša rokometna filozofija?
“Z igralcim želim imeti sproščen odnos, lahko se družimo in se imamo fino, ko pa se dela, se dela zares. Sam sem mnenja, da je treba imeti z igralci odkrit odnos in odkrite pogovore. Tudi, če se na tekmi ne držijo zastavljenega in zaradi tega izgubimo, nikakor ne smemo krivde valiti na njih. O razlogih se bomo pogovarjali na treningih.”

Koliko ste seznanjeni z igralskim kadrom in kaj menite o njem?
“Večino igralcev sem spremljal, z nekaterimi sem tudi že sodeloval. O potencialih težko govorim, ekipo moram doživeti. O igralcih se lepo govori, da so pridni in motivirani, a kot sem rekel, želim to videti.”

Kakšen je vaš cilj v letošnji sezoni?
“Pogled na lestvico pove dovolj. Cilj je seveda obstanek. Pričakujem pa, da bo kakršnakoli sprememba seveda dala rezultate. Vsi si želimo, da bo sezona uspešna. Kaj več pa ne bi želel napovedovati.”

Ljubljana je v rezultatski krizi, kje vidite potencial ekipe, da se igra izboljša?
“Ljubljančani so bili na mnogih tekmah blizu, manjkala je mogoče le tista pika na i. Delali bomo na teh majhnih pomankljivostih, ki so do sedaj manjkale, da rezultati niso bili boljši.”

Časa za priprave ne bo veliko, že takoj na začetku čakajo ljubljano 4 zelo pomembne tekme (Sevnica pokal, SVIŠ, MB, Šmartno). Na čem bo povdarek v pripravljalnem obdobju?
“Časa ni veliko, bil sem za to, da se že ta teden sestanemo in začnemo graditi temelje za naprej. Igralci si morajo najprej malo odpočiti od trenažnega procesa, po novem letu pa moramo resno poprijeti za delo. Spoznavni proces mora potekati hitro, da se čim prej spoznamo in vidimo, kdo je kdo. Revolucija ni smiselna, mogoče samo dodelati neke malenkosti.”

Ali bi si želeli kakšne dodatne okrepitve?
“O okrepitvah težko govorim, saj moram igralce še bolje spoznati. Okrepitve niso nujne, a glede tega se bomo pogovarjali z vodilnimi v klubu. Lažje se bomo o tem pogovarjali po koncu sezone.”

Komentarji