Škofjeločani niso uspeli parirati razpoloženim Celjanom

Na prvi tekmi 7. kroga 1. NLB sta se v celjski dvorani Zlatorog pomerila Celje Pivovarna Laško in Urbanscape Loka. Celjani trenutno zasedajo prvo mesto lestvice državnega prvenstva, pred obračunom s Škofjeločani pa so bili po točkah izenačeni s Trimom. V dobri formi so tudi rokometaši Škofje Loke, ki so do obračuna s Celjani izgubili zgolj proti Slovanu v 3. krogu. 


Dvoboj pred dobrimi 300 gledalci so bolje otvorili gostitelji, ki so od samega začetka narekovali ritem igre. V 8. minuti so Celjani povedli s 4-1 potem, ko je zadetek dosegel Aleks Vlah. Deset minut kasneje je Ante Ivanković Celje popeljal na +6, v 22. minuti pa je Tilen Kodrin poskrbel za najvišje vodstvo v prvem polčasu (13-6). Do izteka polčasa so Škofjeločani nekoliko omilili razliko, Matevž Jesenko je v zadnji minuti svoje moštvo približal na 18-13.

Ob začetku drugega polčasa so Škofjeločani zadeli dvakrat zapored. Prvi gol je dosegel Jesenko, ki je z zadetkom tudi zaprl prvi polčas, takoj za njim pa se je med strelce vpisal še Urban Pipp in gostje so se približali na -3 (18-15). Škofja Loka je nekaj časa vztrajala na razliki treh golov, nato pa je sledila serija Celjanov, ki so zadeli trikrat zapored, vse tri zadetke pa je zabil razpoloženi Aleks Vlah in tako domače popeljal do udobnejšega vodstva s 23-17. V zadnjih dvajsetih minutah gostujoči rokometaši več niso imeli možnosti za zmago, saj so Celjani pobegnili tudi na +9 in tekmo mirno pripeljali do zaključka s končnim izidom 32-24.

Prvi strelec tekme je bil Gal Marguč z 10 zadetki, 6 jih je za Celjane prispeval Vlah. Pri Škofjeločanih je izstopal Pipp z 8 goli.

Foto: Slavko Kolar/RK Celje Pivovarna Laško

 

Komentarji