Škofljica in Grosuplje do tesnih zmage, Izola do dveh točk na Igu

Na sporedu je bil tudi zadnji krog v 1.B ligi. Glavne stvari so bili jasne že pred zadnji krogom, tako da lahko rečemo, da so bile tekme zgolj formalnega značaja. A seveda ekipe si sezono želijo zaključiti z zmago in tako na zaslužene počitnice oditi na najboljši možen način. Zmag v zadnjem krogu so se tako veselili Škofljica, Grosuplje in Izola. Slednji so bili na gostovanju boljši od ekipe ŠD Mokerc Kig, Škofljica je prišla do tesne zmage na gostovanju pri Gorišnici, prav tako tesno zmago pa so na gostovanju v Črnomlju vpisali Grosupeljčani.


RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  28:29 (15:13)
Sok 7, Hrupič in Tement po 5; Pangerc 6, Gorjup in Rot Jon po 4

Po nekoliko bolj zaspanem odprtju srečanja so se kot prvi prebudili domači rokometaši in v 11. minuti povedi s 6:3. Po izenačenih naslednjih minutah so gostje rezultatski priključek ujeli v 19. minuti, ko so izenačili na 9:9. Tako je moral z minuto odmora odreagirat trener domače ekipe Siniša Radujkovič. V nadaljevanju smo bili znova priča izjemno izenačeni tekmi. Nekoliko več v zaključku prvega dela igre pa so imeli gostje, ki so na odmor odšli s prednostjo dveh golov (15:13). Po vnovič zaspanem začetku v polčasu so gostitelji prvi pritisnili na plin in v 41. minuti povedli s petimi zadetki prednosti (20:15). Gostujoči strateg Sebastjan Obajdin Parfant je moral odreagirati z minuto odmora. S tem mu je uspelo ustaviti nalet domačih. Njegovi varovanci pa so po delnem izidu 1:7 povedli z rezultatom 21:22. Tako je moral po minuti odmora znova seči domači trener. Ekipi sta se do konca obračuna še dvakrat zamenjali v vodstvu več sreče zaključku pa so imeli gostje, ki so se veselili zmage z rezultatom 28:29.

RK ČRNOMELJ : RK GROSUPLJE  25:26 (12:10)
Stariha in Medic po 7; Sivka 11, Lukan 7

Že od samega začetka smo dobili izjemno izenačeno tekmo z veliko menjavanja v vodstvu. Šele v 23. minuti si je katera izmed ekip priigrala dva gola razlike. V tem primeru so bili to domači rokometaši, ki so po zadetku Luke Muhiča povedli z 11:9. Razumljivo je po minuti odmora segel trener gostujoče ekipe Andraž Podvršič. Do konca polčasa smo videli še po en zadetek na vsaki strani in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 12:10. Na začetku drugega dela igro smo spremljali podobno predstavo kot v prvem nato pa so v 40. minuti gostitelji prednosti povišali še za dodaten gol (16:13). Domačim se je nato nekoliko ustavilo, kar so s pridom izkoristili gostje in rezultat hitro izenačili na 16:16. Domači so hitro znova povedli z dvema goloma prednosti (18:16), a so gostje še hitreje rezultat spreobrnili sebi v prid (18:19). Do konca tekme smo spremljali le še igro gol za gol in tako so se minimalne zmage z rezultatom 25:26 veselili Grosupeljčani.

ŠD MOKERC KIG : RD BUTAN PLIN IZOLA  25:29 (15:18)
Stopar 5, Drnovšek 4; Galina 11, Poberaj 7

V tekmo so bolje vstopili gostje, saj so v 10. minuti povedli s štirimi goli prednosti (2:6). Z minuto odmora je moral odreagirati domači strateg Gregor Pirc. S tem mu je uspelo zaustaviti nalet gostov. Njegovi varovanci pa v prvem delu prvega polčasa niso našli prave igre. To so Izolani seveda izkoristili in v 18. minuti povedli s šestimi goli prednosti (5:11). So se pa Ižanci vendarle prebudili v zaključku prvega dela igre in se do konca prvih 30. minuti približali le na tri gole zaostanka (15:18). Na začetku drugega polčasa so gostitelji hitro prišli na dva gola zaostanka (18:20) kar nam je obetalo zanimiv drugi polčas. A na manj kot dva gola zaostanka se domačim ni uspelo približati. Primorci so si nekajkrat znova priigrali štiri zadetke prednosti, a resneje se jim ni uspelo oddaljiti. So pa rokometaši Izole dvome o zmagovalcu dokončno razrešili v zaključku srečanja, ko so povedli s petimi goli prednosti (24:29). Zadnji gol na tekmi in končni rezultat tekme (25:29) pa so postavili domači rokometaši.

FOTO: RK Črnomelj

Komentarji