Skube: “Kot da gre za mojo prvo reprezentančno tekmo”

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Zrečah, po današnjem prihodu igralcev iz Szegeda pa bolj ali manj v polni postavi pričela skupne priprave za tekmi z Nizozemsko in Srbijo.


Od povabljenih imata zdravstvene težave Matic Verdinek (lažja poškodba) in Gašper Marguč (bolezen), v reprezentanco pa se po triletni odsotnosti vrača Sebastian Skube.

“Vesel sem, da sem nazaj. Pogrešal sem fante, reprezentančno vzdušje in pričakovanja pred velikimi tekmovanji. Upam, da bom izkoristil priložnost, skupaj s soigralci pa izpolnil naše sanje in se uvrstil na poletne olimpijske igre v Tokiu,” je pred začetkom današnjega večernega treninga v Zrečah dejal Skube.

Zunanji igralec danske ekipe Bjerringbro Silkeborg je pred tekmama z Nizozemsko in Srbijo zadnjič nastopil za Slovenijo pred poletnimi olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru 2016. Ker ga slovenski selektor Veselin Vujović tedaj ni uvrstil med potnike za olimpijski turnir, je končal reprezentančno kariero. “Motiviran sem, kot da gre za mojo prvo tekmo pri dvajsetih letih. Zavedam se, da je pred menoj zadnja reprezentančna priložnost. Leta neusmiljeno tečejo, zato bo na januarskem evropskem prvenstvu potrebno dati vse od sebe. To velja tako za igralce kot stroko. Upam, da nam bo uspelo,” je še dodal Skube.

“V tednu EHF želim preveriti trenutno stanje mojih izbrancev in opraviti določena testiranja. Imamo tudi nekaj izven reprezentančnih obveznosti, kot sta denimo sredina slavnostna akademija RZS v Ljubljani in četrtkova poslovilna tekma Uroša Zormana in Luke Žvižeja v Celju, ki se jih bomo udeležili,” je tokratni zbor komentiral selektor Veselin Vujović.

“V Zrečah bomo veliko delali na sistemu naše obrambe za januarsko evropsko prvenstvo. Naša reprezentanca je sposobna igrati številne obrambne različice, tega pa na bližnjih tekmah proti Nizozemski in Srbiji še ne mislimo razkriti,” je dodal Vujović, ki pa ima tudi določene skrbi. “Številni slovenski reprezentanti na klubskem področju nima zadostne minutaže. Vse te igralce bomo v tem tednu skušali dvigniti in jim skušali povrnili zaupanje pred vrnitvijo v njihove ekipe,” je še dodal Vujović.

FOTO: Bjerringbro-Silkeborg Håndbold

Komentarji