Slab začetek drugega polčasa Krimovkam odnesel upe po zmagi

Rokometašice Krima so v 4. krogu lige prvakinj doma pričakale nasprotnice iz Ferencvaroša. Gostujoče rokometašice so bile od Ljubljančank boljše z rezultatom 30-32.


Tekmo so bolje otvorile gostujoče igralke, ki so prišle do prvih dveh zadetkov na srečanju in do 5. minute povedle z rezultatom 2-5. Temu so sledile minute, ki so pripadle Ljubljančankam. Slednje so z štirimi zaporednimi zadetki izničile zaostanek ter rezultat do 11. minute obrnile v svoj prid (6-5). V naslednjih minutah sta bili ekipi zelo izenačeni, izmenjevali sta si zadetek za zadetek ter se na odmor odpravili ob rezultatu 15-15.

Otvoritev drugega polčasa iz vidika rokometašic Krima ne bi morala biti slabša. Gostujoče igralke so z delnim rezultatom 0-4 prišle do udobne prednosti, katero so do polovice drugega polčasa povišale na šest golov (19-25). Domačinke kljub dobri igri v nadaljevanju niso uspele uloviti rokometašic iz Madžarske. V zadnjem delu so tekmo ponovno poživili štirje zaporedni zadetki domačink, ki so se tako štiri minute pred koncem približale na dva gola zaostanka (27-29). Časa za naše rokometašice je bilo žal premalo, po 60 minutah borbe so morale z rezultatom 30-32 priznati premoč Madžarkam

Pri domačinkah je 9 golov dosegla Jovanka Radičević, pri rokometašicah Ferencvaroša pa se je pod 12 zadetkov podpisala Katrin Klujber.

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji