Slavljenec meni, da je to katastrofa

Po izpadu slovenskih rokometašev z evropskega prvenstva je svoje mnenje izrazil tudi bivši selektor Veselin Vujović, ki je včeraj praznoval svoj 61. rojstni dan.


Kot je povedal za Siol, je bil prepričnan v zmago Slovenije, a so si igralci Črne gore zmage bolj želeli. “Navijam za vse reprezentance z območja nekdanje Jugoslavije. Pa naj bosta to Bosna in Hercegovina ali pa Severna Makedonija, vseeno. Za njih navijam od srca. Ko se te reprezentance pomerijo med seboj, se trudim ostati 50:50. To pravilo ne velja le takrat, ko igra tudi Črna gora. Takrat zaigrajo moja čustva, ki jih ne morem skrivati. Tako sem bil včeraj prepričan, da bo Slovenija zmagala, saj ima veliko bolj kakovostno reprezentanco od Črne gore, a so me črnogorski igralci demantirali z bojevitostjo. Pokazali so več želje. Zmagali so zaradi večje želje, ne pa kakovosti. V vrsto Slovenije se je naselil strah. Prisoten je bil zlasti v zadnjih akcijah, ko je bilo zapravljenih ogromno ‘zicerjev’, sedemmetrovk. Zdi se mi, da je bil prestrašen tudi Vranješ. Slovenska reprezentanca je izgubila dušo. Ni več močnih čustev. Saj sploh ne vidim, da bi se kateri od igralcev med tekmo smejal ali jokal, veselil, tako ne moreš igrati. Koliko je ura, smo videli že pred tekmo, ko sta se predvajali himni. Kako so jo doživeli Črnogorci, kako pa Slovenci.”

Legendarni Črnogorec prav tako meni, da ima slovenska reprezentanca ogromno potenciala, ki pa ga ne izkoristi. Dotaknil se je tudi svojega neuspeha s slovensko reprezentanco, ko so leta 2016 na evropskem prvenstvu prav tako izpadli že po skupinskem delu. “Po prvem delu evropskega prvenstva s Slovenijo sem izpadel tudi sam, a smo takrat igrali z Nemci, Švedi in Španci. To pa je nekaj drugega. Pa smo bili z vsemi zelo blizu. Takšne stvari se zgodijo, takrat mi ni nihče očital kaj grdega, to, kar pa se je zgodilo včeraj, no, to pa je katastrofa,” je še povedal ‘Vujo’.

Vir: Siol

Komentarji