Slovan s predstavo sezone končal zmagoviti niz Kopra!

Visokoleteči Koprčani, ki so v februarju dobili vse tekme, so imeli proti Slovanu na Kodeljevem lepo priložnost, da nadaljujejo zmagoviti niz. Toda Ljubljančani so se jim postavili po robu in praktično od prvega vodstva narekovali tempo srečanja in zasluženo zmagali.


Od samega začetka smo spremljali izenačeno srečanje. Prvi so sicer zadeli Koprčani, a so domači z dvema goloma hitro povedli in z minimalno prednostjo vseskozi držali korak pred nasprotnikom. V 13. minuti si je Slovan prek Mihe Kotarja prvič priigral vodstvo treh zadetkov (9:6), a sta Staš Slatinek in Andraž Kete Koprčane znova približala, kasneje pa je Slatinek še izenačil na 10:10. Domača minuta odmora se je obrestovala, in Slovan je znova prešel v vodstvo dveh zadetkov, ki ga Ljubljančani do konca prvega polčasa niso več zapravili. Na odmor so odšli z rezultatom 15:13 v njihovo korist.

V prvih desetih minutah sta si ekipi izmenjavali tako uspešne kot neuspešne napade, kar pa je seveda šlo na roko domačim, ki Kopru še naprej niso pustili, da bi okusili priložnost po izenačenju. V 40 minuti je s tremi zaporednimi zadetki eksplodiral Aleksa Tufegdžić in svoje soigralce popeljal do najvišje prednosti (22:17). To je Slovan pridno vzdrževal vse do 50. minute, ko je Koprčanom končno uspela serija treh neodgovorjenih napadov in dobrih pet minut pred koncem so se obalni predstavniki znova približali na ulovljivih 25:23. Toda na njihovo nesrečo je odgovor na zadnji koprski nalet našel Patrik Martinović, ki je z dvema zaporednima goloma Slovan zopet spravil na + 4. To je bilo dovolj, da so koprski upi ostali prazni, Slovan pa je tekmo rutinirano pripeljal do konca in slavil z 29:25. 

 

 

Foto: RD LL Grosist Slovan/Lin Gombač

Komentarji