Slovenca bo pri Zagrebu odslej vodil Lino Červar

Priznani hrvaški strokovnjak in selektor njihove moške rokometne reprezentance, Lino Červar, bo v novi sezoni novi trener hrvaških državnih prvakov – RK PPD Zagreb.


Klub, kjer bosta v novi sezoni igrala slovenska predstavnika Urh Kastelic in Gregor Potočnik, je namreč danes objavil ime novega trenerja. To je 67-letni strokovnjak Lino Červar, ki je zagrebški klub že vodil med leti 2000 in 2002 ter med leti 2004 in 2009. Červar se tako še tretjič vrača na vročo klop Zagreba.  “Zagreb ima preteklost, sedanjost in prihodnost in je okostje reprezentance. Zlato medaljo, ki jo reprezentanca osvojila na pravkar končanih sredozemskih igrah v Španiji, je osvojila po veliki zaslugi večjega števila igralcev iz Zagreba. Čeprav nisem bil na Hrvaškem in sem deloval v Makedoniji, sem sledil vsemu, kar se dogaja tukaj v Zagrebu oziroma okoli rokometnega kluba. Toda ni to isto, kot takrat, ko si tukaj, ko si v središču dogajanja in ko si del celote, kot je zdaj. Pred nami je nov projekt, projekt, ki ljudi ne bo pustil ravnodušne. Delali bomo s “svojimi otroci”, z domačimi in kakovostnimi igralci, ki želijo ostati v Zagrebu in se razvijati skozi našo najmočnejšo ekipo v državi in jo s tem vzamejo kot odskočno desko za naprej,” so bile prve besede Červarja na današnji tiskovni konferenci.

Červar, ki je nazadnje deloval v skopskem Metalurgu (od leta 2009-2017), je poleg Zagreba vodil še ekipe kot so: Triko Novigrad (1974-1980), Istraturist Umag (1980-1991), ASKÖ SVVW Klagenfurt (1991-1994) in RK Papilon Conversano (2002-2004).

Červar bo še naprej ostal tudi selektor hrvaške izbrane vrste, s katero je na sredozemskih igrah osvojil zlato medaljo.

 

Foto: RK Zagreb

Komentarji