Slovenci kvalifikacije za evropsko prvenstvo začeli z zmago

Slovenska moška rokometna reprezentanca je s tekmo proti Bosni, začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2024, ki ga bo gostila Nemčija. V skupini 7 poleg Slovenij ter Bosne in Hercegovine igrata še reprezentanci Kosova in Črne Gore. Slovenci večjih težav z uvrstitvijo na Euro ne bi smeli imeti, saj se na prvenstvo uvrstita dve najboljši reprezentanci. Začeli so silovito in zmagali z 28:20. 


Selektor Uroš Zorman je od začetka na parket poslal pričakovano prvo postavo (Tilen Kodrin, Nik Henigman, Dean Bombač, Jure Dolenec, Blaž Janc, Blaž Blagotinšek in Klemen Ferlin). Slovenska reprezentanca na začetku tekme ni imela težav z gostujočo obrambo 6-0. V 4. minuti so namreč povedli s tremi goli prednosti (3:0) in tako stratega Bosne Irfana Smajlagića, ki je reprezentanco prevzel z začetkom oktobra, prisilili v minuto odmora. Gostje so vzpostavili stik, znižali na 5:3, a ne za dolgo. Slovenci so pokazali zakaj so favoriti dvoboja in verjetno tudi skupine 7. Domačini so prednost počasi višali in predvsem na krilih Aleksa Vlaha, ki je znova dokazal, da je v vrhunski strelski formi (štirje goli v prvem polčasu, skupaj 7) povedli z 11:4. In ko se je zdelo, da bodo do konca prvega dela igre Slovenci prednost le še povečali in na odmor odšli z lepo prednostjo pa se je zgodilo ravno obratno. Zadnjih 10 minut prvega polčasa je slovenski strateg Zorman priložnost za igro ponudil igralcem s klopi. Te pa niso najbolj izkoristili ponujene minutaže. To so s pridom izkoristili reprezentanti Bosne in do 30. minute zaostane znižali na tri gole (13:10). Eden izmed glavnih akterjev povratka je bil Dino Hamidović, ki je v sezoni 2020/2021 branil barve Trima, saj je dosegel tri gole.

Na začetku drugega dela igre so gostje še držali stik z izbrani vrsto Slovenije in se približali na dva gola (15:13). Domačini pa so nato znova prestavili prestavo višje in v 41. minuti po zadetku Tilna Kodrina, povedli z 20:14. Slovenci v nadaljevanju drugega polčasa niso imeli več težav z branjenjem rezultata. Ob visokem vodstvu 26:17 je Uroš Zorman vnovič priložnost za igro ponudil igralcem s klopi. V napadu so prikazali lepo predstavo, nekaj več težav pa so imeli z igro v obrambi kar slovenskemu selektorju ni bilo všeč. Težave jim je povzročal predvsem Emil Građan (skupaj 5 zadetkov, tri od tega v zadnjih 5. minutah). Tekma se je končala z rezultatom 28:20.

SLOVENIJA : BOSNA in HERCEGOVINA  28:20 (13:10)
Vlah 7, Bombač 5; Građan 5, Panić 4

FOTO: RZS

Komentarji