Slovenci s težavami vendarle do zmage proti Estoniji

Slovenska izbrana vrsta je po presenetljivem porazu proti Latviji v sredo danes v dvorani Bonifika odigrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo za EP proti Estoniji. Slovenci so si vozovnico za EP že zagotovili, a so hoteli z dobro predstavo zaključiti kvalifikacijski ciklus. Po nekaj črnih mintuah v drugem polčasu so se vendarle zmage na koncu veselili Slovenci, ki po dolgi sezoni odhajajo na zaslužen dopust.


Že od začetka tekme so Slovenci Estoniji dali vedeti kdo je gospodar na slovenskih igriščih. Kljub nekaj izvrstnim obrambam gostujočega vratarja je slovenska ekipa uspela priti do visoke prednosti v prvem delu. V vroči dvorani Bonifika so Slovenci naredili tudi nekaj napak, ki so jih stale številnih protinapadov Estonije. V vratih Slovenije je dobro delo opravljal Rok Zaponšek, ki je obranil nekaj pomembnih strelov. Prvi polčas se je končal z visoko prednostjo Slovenije (19 : 11).

V začetku drugega dela je igra Slovencev nekoliko upadla. V 43. minuti so se Estonci približali že na 6 golov razlike, besni Vujović pa je reagiral z minuto odmora. Minuta premora Slovencem ni koristila. Obramba je bila slaba, v napadu ni bilo idej. Slovenski rokometaši so razbranili estonskega vratarja Rasmusa Otsa, v 45. minuti pa je prednost Slovencev znašala le še 3 gole in znova je z minuto odmora reagiral Vujović.

Znova se po minutnem premoru igra Slovenije ni izboljšala. Estonci so prišli do zaostanka dveh golov predvsem po zaslugi vratarja Otsa. Panjtarja je v slovenskih vratih zamenjal Rok Zaponšek, ki je prvem polčasu opravil dobro delo. Črno serijo slovenskih minut je z golom prekinil Jaka Malus, ki je v 51. minuti zadel za 27 : 24. Čast slovenskih rokometašev je v drugem polčasu reševal Rok Zaponšek, ki je s svojimi obrambami Slovenijo držal na varni distanci. V 56. minuti se je med strelce vpisal prav Zaponšek, ki je zadel za 31 : 26. Tekmo je v 57. minuti odločil Matej Gaber, ki je zadel za 32 : 26. Končni rezultat tekme je znašal 32 : 28. Najboljši strelec Slovencev je bil Matej Gaber, ki je zadel 7-krat.

Kvalifikacije za EP v rokometu 2020 6. krog:

Sobota, 16. junija, ob 18.00 (Arena Bonifika, Koper)
SLOVENIJA : ESTONIJA 32 : 28 (19 : 11)

 

Komentarji