Slovenci so s Hrvati že igrali in bili uspešnejši

Slovenska moška reprezentanca do 19 let bo danes igrala v polfinalu evropskega prvenstva na Hrvaškem. Nasproti ji bo stala gostiteljica prvenstva, Hrvaška, s katero so mladi Slovenci že igrali ne dolgo nazaj.


Pred nekaj tedni, ko se je slovenska reprezentanca pod vodstvom strokovnega štaba na čelu s selektorjem Sašo Prapotnikom pripravljala za nastop na EP, so slovenski fantje odigrali dve prijateljski tekmi proti izbrani vrsti Hrvaške. Slovenci so bili obe tekmi neporaženi, prvo so zmagali z enim golom razlike, na drugi pa remizirali.

Pritisk bo zagotovo večji na hrvaški strani, ki bo kot gostiteljica turneja imela (verjetno) tudi veliko podporo s tribun. Slovenski fantje bodo v tekmo krenili sproščeno in skušali narediti vse za uvrstitev v finale EP.

Prvega polfinalista bomo dobili na tekmi med Španijo in Nemčijo, ki bo na sporedu ob 17:30. Slovenski fantje pa bodo v boj za finale EP krenili ob 20:00.

Nekaj minut pred začetkom srečanja bomo na našem portalu objavili članek s povezavo za neposredni ogled tekme V ŽIVO med Slovenijo in Hrvaško.

 

FOTO: Anže Malovrh/kolektiff

Komentarji