Slovenci tudi na domačih tleh boljši od Črne gore

Slovenska reprezentanca je v Kopru iskala še drugo zmago proti Črni gori v razmaku štirih dni, s katero bi si že zagotovili nastop na Evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.


Slovenija : Črna gora 37:30 (18:16)
Janc 10, Makuc 6; B. Vujović 8, M. Vujović 5

Srečanje v Bonifiki se je pričelo z minuto molka za žrtve potresa v Turčiji in Siriji. Slovenija je nastopila brez Jureta Dolenca, ki si je na minuli tekmi v Podgorici strgal stegensko mišico, Črna gora pa brez vratarja Nebojše Simića, ki je ob pričakovanju rojstva otroka ostal v domovini. Dolenca je na položaju desnega zunanjega dobro nadomeščal Nejc Cehte, ki je na koncu dosegel štiri zadetke.

Slovenci so do svojega prvega vodstva prišli v 5. minuti, ko je v polno zadel Blaž Janc (3:2). Slednji je po 18. minutah igre zbral že neverjetnih sedem zadetkov, s tem pa je slovensko izbrano vrsto popeljal do dveh golov prednosti (13:11).

Varovanci Uroša Zormana so bili večji del prvega polčasa v vodstvu, na odmor pa so odšli z rezultatom 18:16. Črnogorci so v drugem delu tekme potrebovali več kot 5 minut za svoj prvi zadetek (20:17). V 44. minuti so se Slovenci z lobom Mihe Zarabca iz sedemmetrovke odlepili na pet golov prednosti (26:21).

Slovenija je imela vse vajeti v svojih rokah, za povrh pa se je razbranil še Urban Lesjak, ki je zbral 11 obramb. V zadnjih 10 minut obračuna sta ekipi vstopili z izidom 29:23. Črnogorce je v igri držal predvsem Branko Vujović, njihov najbolj učinkovit igralec.  Kljub temu je bila slovenska prednost dovolj visoka, da je lahko selektor Zorman v končnici tekme ponudil nekaj minutaže tudi tistim, ki so doslej manj igrali. Slovenska izbrana vrsta je na koncu slavila s 37:30, Domen Makuc pa je v drugem polčasu dosegel šest golov.

Slovenci so si tako z zmago še dvanajstič zapored priigrali nastop na EP, ki bo tokrat v Nemčiji.

Foto: RZS/Facebook

 

Komentarji