Slovenci v polfinalu EP!

Po včerajšnjem bolečem porazu proti Nemčiji so slovenski rokometaši odigrali zadnjo tekmo skupinskega dela proti Islandiji. Kljub porazu proti Nemcem so bili fantje pred tekmo zelo optimistični. Selektor slovenske izbrane vrste Saša Prapotnik je pred tekmo z Islandci opravil menjavo, poškodovanega Kosija je zamenjal Gašper Horvat. Slovenci so na tekmi proti Islandiji pokazali svoj pravi obraz in na koncu zasluženo zmagali.


V prvih minutah tekme smo lahko videli izenačen dvoboj, že takoj na začetku pa smo bili priča grobi igri Islandcev, ki so v 4. minuti prejeli drugo dvominutno izključitev. Slovenci so do prvega vodstva na tekmi z golom Domna Novaka prišli v 7. minuti (3 : 2). Islandci so v naslednjih minutah zaigrali nezbrano v napadu kar so slovenski mladeniči znali izkoristiti in v 12. minuti povedli s tremi goli prednosti (6 : 3). V naslednjih minutah smo spremljali igro gol za gol, v 19. minuti pa je v igro vstopil Domen Makuc, ki je na črti z odličnimi podajami zaposlil Kristjana Horžena. Prvi polčas se je končal z rezultatom 14 : 10 v korist Slovencev.

Začetek drugega polčasa pa je bil povsem v znamenju Slovencev. Ob odličnimi obrambami  razpoloženega vratarja Dobaja so domačini v uvodnih minutah drugega dela zadeli dvakrat. Strelski post Islandcev pa se je končal v 35. minuti, ko so zadeli za 16 : 11. Islandski rokometaši so imeli veliko težav v napadu neučinkoviti pa so bili tudi iz igre. Za najvišjo prednost Slovencev je v 41. minuti zadel Domen Makuc (19 : 12). Ko se je zdelo, da so Islandci izgubili upanje za uvrstitev v polfinale, pa so se v 52. minuti uspeli približati na tri gole zaostanka (21 : 18). Reagiral je selektor slovenske izbrane vrste Saša Prapotnik in Slovenci so zaigrali zbrano do konca. Islandci so na koncu zapravili nekaj stoodstotnih priložnosti, Slovenci pa so vendarle bili deležni nekaj športne sreče, ki jo je manjkalo na tekmi proti Nemcem.  Naši rokometaši so se na koncu veselili zmage z 25 : 21. Za najboljšega igralca tekme je bil izbran Kristjan Horžen, ki je dosegel 5 golov.

S to zmago so se Slovenci uvrstili v polfinale evropskega prvenstva kjer jih čaka Portugalska. Tekma bo na sporedu v petek ob 19.30.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MOŠKE, SLOVENIJA

SLOVENIJA : ISLANDIJA 25 : 21 (14 : 10)

FOTO: Žiga Rebevšek

Komentarji