Slovenci z zmago otvorili svetovno prvenstvo

Slovenski rokometaši so danes otvorili svoje nastope na svetovnem prvenstvu v rokometu, ki ga gostita Poljska in Švedska. Slovenci so začeli silovito in že v začetku tekme razblinili dvome o končnem zmagovalcu. Končni rezultat tekme je bil 33:19 v korist varovancev Uroša Zormana.


Slovenci so tekmo odprli silovito, tekmece iz Savdske Arabije niso podcenjevali. Prvi je zadetek za Slovenijo dosegel Rok Ovniček, ki se je na koncu ustavil pri 6 zadetkih. Po nekaj minutah igre v prvem polčasu so Slovenci vodili že z 10-4 in jasno je bilo, da bodo imeli Savdijci velike težave. Že v prvem polčasu je trener Uroš Zorman veliko rotiral, priložnost za igro so danes dobili vsi igralci. Najbolj razpoložen v prvem polčasu je bil Aleks Vlah, ki je dosegel 4 zadetke. Prvi polčas so Slovenci dobili z rezultatom 16-8.

Začetek drugega polčasa je bil s slovenske strani zaspan, Savdska Arabija pa je to izkoristila. Približali so se na 6 zadetkov. Nekaj slabših minut pa naših rokometašev ni zmedlo in hitro so stvari spet postavili na svoje mesto. Odlično sta branila vratarja Urban Lesjak in Jože Baznik, v napadu pa so Slovenci s hitro igro brez težav prebijali nasprotno obrambo. Slovenci so tekmo brez težav pripeljali do konca in slavili z rezultatom 33-19.

Najbolj razpoložena rokometaša sta bila v slovenski izbrani vrsti Blaž Janc in Rok Ovniček, ki sta dosegla 6 zadetkov. Jure Dolenec in Aleks Vlah sta dosegla 4 zadetke, Staš Slatinek Jovičić pa je na debitantskem nastopu dosegel 3 zadetke. V naslednjem krogu Slovence čakajo domačini Poljaki.

FOTO: gulliver image

Komentarji