SLOVENIJA IMA SELEKTORJA: To je Uroš Zorman

Postalo je jasno, kdo bo vodil slovensko moško rokometno reprezentanco. Kot smo pisali, ima danes predsedstvo RZS sejo, na kateri bodo potrjevali novega selektorja. Sicer je še neuradno, a glede na izjemno zanesljive informacije blizu panožne zveze, bo na selektorski stolček sedel Uroš Zorman. 


Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije bo torej danes na predlog predsednika Franja Bobinca potrjevalo – in ne dvomimo v to, da tudi potrdilo – Uroša Zormana za novega selektorja. To je Bobinac že pred časom namignil v eni izmed izjav za Ekipo SN: “Zelo realno je, da bo naslednji selektor Slovenec. Vmes (med mandatom Vranješa, op. p.) je nekaj slovenskih trenerjev dozorelo, lepo se razvijajo.” 

Glavna cilja Zormanove čete bosta mundial 2023 in OI 2024 v Parizu. Prva reprezentančna akcija, ki odloča o (ne)preboju na svetovno prvenstvu bo že sredi marca, ko se bodo Slovenci dvakrat pomerili proti Italiji (16. in 19. marec). V primeru zmage jih potem čakata še dve kvalifikacijski tekmi proti Srbiji (13. in 16. april).

Pri Antonu Jancu, predsedniku Trima, smo preverili, kaj to pomeni za Zormanovo klubsko trenersko pot, a na odgovor še čakamo.

 

FOTO: RK TRIMO TREBNJE

Komentarji