Slovenija že uvrščena na svetovno prvenstvo

Odbor evropske rokometne zveze (EHF) je poleg sklepa o evropskih klubskih tekmovanjih (več TUKAJ) sprejelo tudi sklep o reprezentančnih tekmovanjih. Slovenija tako ne bo igrala evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Egiptu, ki bo januarja naslednje leto. Slovenska reprezentanca je na prvenstvo tako že uvrščena.


Slovenska rokometna reprezentanca bi morala v začetku junija odigrati dve tekmi z izbrano vrste Srbije. Dodatne kvalifikacije so zaradi pandemije koronavirusa odpovedane.

ČETRTO MESTO NA EP 2020 PRINESLO VOZOVNICO ZA SP

Slovenci so se tako na prvenstvo uvrstili na podlagi končnega vrstnega reda letošnjega evropskega prvenstva. Slovenci so si tako z končnim četrtim mestom zagotovili nastop. Poleg Slovenije bodo od evropskih držav sodelovale še: Nemčija, Portugalska, Švedska, Avstrija, Madžarska, Francija, Španija, Hrvaška, Norveška in Danska.

SLOVENKE ŽE UVRŠČENE NA EP

Odpovedan je tudi preostanek kvalifikacij za žensko EP 2020, ki ga bosta med 3. in 30. decembrom gostili Danska in Norveška.  Na prvenstvu bodo tako nastopale nastopale reprezentance, ki so bile na evropskem prvenstvu leta 2018 uvrščene med najboljših 16. Na prvenstvu bodo tako nastopile:  Francija, Rusija, Nizozemska, Romunija, Švedska, Madžarska, Črna gora, Nemčija, Srbija, Španija, Slovenija, Poljska, Češka, Hrvaška ter gostiteljici Norveška in Danska. Žreb skupin bo 18. junija na Dunaju.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Kvalifikacijski turnir za olimpijske igre je prestavljen. Tako bodo reprezentance Nemčije, Norveške, Francije, Portugalske, Švedske in Slovenije kvalifikacije igrale med 6. in 9. januarjem 2021. To je tudi sicer datum, ki sovpada z reprezentančnim premorom. Žreb kvalifikacijskih skupin za EP 2022 bo na sporedu 16. junija, a bo EHF podrobnosti še razkrila. Slovenci bi morali pot na olimpijske igre v Tokiu loviti na turnirju med 19. in 21. aprilom v Berlinu, kjer bi bili poleg Nemcev nasprotniki Slovencev še Švedi in Alžirci.

Foto: Nebojša Tejić

Komentarji