Slovenj Gradec bo v naslednji sezoni meril izjemno visoko

Koroški klub RK Slovenj Gradec 2011 je nedavno objavil okrepitve in ekipo, ki bo tudi v naslednji sezoni branila barve mesta miru. Kljub nekaterim okrepitvam, bo ogrodje ekipe ostalo podobno letošnji. Korošci bodo tudi v naslednji sezoni zagotovo izjemno konkurenčen klub v ligi NLB.


Vratarsko trojico bodo tudi v naslednji sezoni sestavljali Gašper Dobaj, Valentino Soldo in Matic Petrič. Na položaju levega krila je klub podaljšal pogodbo z Jarošem Bulovičem, Aljošo Yankovskyjem, na levem krilu pa se pridružuje tudi Nino Komar, ki se bo Korošcem pridružil iz Velenja. V klubu ostajata tudi leva zunanja Aljaž Lampret in Vid Levc.

Eden izmed nosilcev igre in najboljši strelec ekipe iz lanske sezone Rok Cvetko se je prav tako dogovoril za podaljšanje pogodbe. Sredino zunanje linije bosta tako v nasledni sezoni sestavljala Cvetko in Tilen Grobelnik. Na položaju organizatorja igre je negotov kapetan ekipe Borut Ošlak, za katerega se govori, da naj bi letos zaključil z igralsko kariero.

Na položaju desnega zunanjega se bo Filipu Banfru, ki je podaljšal pogodbo za naslednjo sezono, pridružil izkušeni Rok Golčar. Na desnem krilu ostajata prvi strelec kluba v letošnji sezoni lige NLB Nemanja Živković ter Uroš Štumpfl. Po govoru o odhodu krožnega napadalca Vuka Milenkovića se je klub na tem položaju okrepil z Davidom Svečkom in Blažem Klečem, pogodbo pa je podaljšal tudi Žiga Lesjak.

Slovenjgradčani bodo tako v prihodnji sezoni ponovno imeli kakovostno ekipo. Ekipa za naslednjo sezono je v večji meri sestavljena, ni pa še jasno, ali bodo Korošci pripeljali še kakšno dodatno okrepitev.

Ekipa RK Slovenj Gradec 2011 za sezono 2021/2022:

Vratarji: Valentino Soldo, Gašper Dobaj, Matic Petrič
Leva krila: Jaroš Bulović, Aljoša Yankovsky
Levi zunanji: Vid Levc, Aljaž Lampret
Srednji zunanji: Rok Cvetko, Tilen Grobelnik
Desni Zunanji: Filip Banfro, Rok Golčar
Desna Krila: Nemanja Živković, Uroš Štumpfl
Krožni napadalci: David Svečko, Žiga Lesjak, Blaž Kleč

FOTO: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji