Slovenj Gradec do okrepitev ob igrišču

Rokometni Klub Slovenj Gradec 2011 je nedavno sporočil novico o dveh okrepitvah ob igrišču. V klub se vrača stari znanec Ivan Praprotnik, ki je v klubu že deloval in leta 1981 prevzel vodenje kluba nekoč pa je opravljal tudi funkcijo novinarja. Po koncu športne kariere bo ob igrišču aktiven nekdanji kapetan Slovenj Gradca Borut Ošlak, ki bo prevzel funkcijo izvršnega direktorja.


Ob novici in podpisu sodelovanja z Ivanom Praprotnikom in Borutom Ošlakom so pri Slovenj Gradcu zapisali:

Borut Ošlak

“Še ena vesela novica iz tabora. Veteran, nekdanji kapetan #belomodrih, Borut Ošlak, je s klubom iz Mestna občina Slovenj Gradec podpisal pogodbo o sodelovanju v prihodnosti.

V veliko veselje nam je, da se po dolgoletni profesionalni karieri, v katerih je med drugimi igral tudi RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO, nekaj tujih klubov iz najmočnejših lig in odigrani sezone v dresu domačega kluba, seli ob parket in v pisarne.

Glavna naloga Boruta bo reorganizacija športne akademije in pogojev dela pri najmlajših, s ciljem, da bo tudi v prihodnosti kar največ domačih fantov igralo v domačem klubu, hkrati pa bo Borut skrbel tudi za delovanje kluba na ostalih področjih in projektih.

Velik izziv bo tudi prihajajoča sedemdesetletnica igranja rokometa v Mestna občina Slovenj Gradec, ko želimo dostojno proslaviti to častitljivo obletnico skupaj z vsemi nekdanjimi generacijami.

Vsekakor v našem klubu dela ne bo zmanjkalo in prav je tako. Srečno.”

Ivan Praprotnik

“Rokomet je zgodba, ki se v Slovenj Gradcu in na Koroškem igra že #skoraj70let. To je zgodba, ki je prestala vse vzpone in tudi padce, ki je prestala tudi vojno, ki je preživela tudi večkratni zlom gospodarstva, rokomet je enostavno v Slovenj Gradcu in na Koroškem doma.

Dolga zgodovina tega športa na plano prinaša ogromno posameznikov, ki so v ospredju ali pa v ozadju skrbeli, da se je rokomet v Mestna občina Slovenj Gradec igral vsa ta dolga leta. Eden takšnih je tudi g. Ivan Praprotnik, ki je, da spomnimo, na jesen 1981 prevzel vodenje kluba. Mlada ekipa ni vzdržala močne konkurence v slovenski ligi in je iz nje leta 1982 izpadla. Z izpadom iz lige se je takrat pravzaprav začel nov vzpon slovenjgraškega rokometa. Leta 1983 je potem članska ekipa osvojila šesto mesto v drugi ligi, 1984 je bila tretja, leta 1985 pa prva.

Upravičeno je g. Ivan eden izmed mnogih, ki si, tudi na športnem področju v naši občini, zaslužijo posebno mesto. Zato smo še posebej veseli, da se g. Ivan po mnogo letih vrača, v pravzaprav njegovo domače okolje, z namenom poročanja o zanimivih izkušnjah in zgodbah, ki jih pletejo današnje generacije. Nekoč profesionalni novinar bo tako nadaljeval svoje poslanstvo in za vse naše ljubitelje rokometa, Navijači in SG Orli pripravljal pisna izročila za naslednje generacije.

Hvala g. Ivan in dobrodošli.”

FOTO: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji