Slovenj Gradec je v zadnjih 10. minutah vendarle ukrotil novinca

Zadnja tekma 1. kroga Lige NLB se je odvila na Koroškem. Moči sta merili ekipi Slovenj Gradca in Krškega. Novinec je kljub porazu prikazal odlično igro. To dokazuje tudi podatek, da so komaj v 39. minuti prvič na tekmi zaostajali. Slovenj Gradec je proti koncu tekme vendarle zagospodaril in prišel do zmage z rezultatom 37:32.


 

Prvih deset minut smo bili priča precej izenačeni tekmi, saj je rezultat na semaforju kazal 4:4. V nadaljevanju tekme se je ekipi iz Krškega uspelo oddaljiti na 3 zadetke razlike. S tremi zaporednimi zadetki za Krško je blestel Andraž Novak. Tik pred koncem prvega polčasa so Posavci vodili že s 20:15, a so Korošci zabili zadetek ter na odmor odšli s štirimi zadetki zaostanka.

Slovenj Gradec je v drugem polčasu pritisnil na plin in v 38. minuti rezultat izenačil na 22:22. Ekipa Krškega ni popuščala, saj je bil rezultat v 50. minuti še vedno poravnan in sicer 28:28. V zadnjih desetih minutah je ekipi iz Slovenj Gradca vendarle uspelo narediti razliko v svojo korist.

Pri Slovenj Gradcu je blestel Uroš Štumpfl s 13 zadetki, medtem ko je najboljši strelec Krškega bil Marko Sintič z 9 zadetki. Pri obeh ekipah sta se z osmimi obrambami izkazala Alen Husejnović in Kristjan Kozole.
Komentarji