Slovenj Gradec praznuje velik jubilej

Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 bo letošnje poletje praznoval prav poseben mejnik. Letos poleti bo namreč minilo natanko deset let, odkar je v letu 2011 svojo uspešno zgodbo končal Rokometni klub Slovenj Gradec, poznan pod imenom pokrovitelja, podjetja Prevent.


Takratni RK Prevent Slovenj Gradec je bil do takrat poleg Celja in Gorenja edini klub, ki je vse od leta 1991 nastopal v 1. A ligi. V tem času je dosegel zavidljive uspehe in dal kar nekaj reprezentantov. Zaradi vseh smelih ciljev in posledično uspehov pa je imel klub tudi ogromne finančne potrebe, ki jih v teh gospodarsko zahtevnih časih ni bilo moč zagotoviti, kar je pomenilo konec rokometne evforije na Koroškem.

Po klavrnem koncu Rokometnega kluba Prevent Slovenj Gradec, ki je dolga leta navduševal tudi rokometno Evropo, je le redko kdo verjel, da se bo rokomet v Slovenj Gradcu še igral. Pravzaprav je bilo veliko vprašanje, ali bo naša mladina sploh še imela možnost, da si preko te atraktivne športne panoge zagotovi zdravo pot v odraščanje. Takrat so Korošci za sodelovanje prepričali tudi NLB – Nova Ljubljanska banka in njihov projekt “NLB Šport mladim”, ki je bil nek nov začetek koroškega rokometa.

Vsi so verjeli v novo zgodbo in nov začetek. Ko so po letu 2011 v koroškem klubu začeli z novo zgodbo in postavili trdne temelje za dolgoročno delo, so v letu 2012 sledili še rezultatski uspehi. V tretji sezoni so si bojevniki za mesto miru zagotovili povratek med slovensko rokometno elito. Danes RK Slovenj Gradec 2011 velja za stabilnega prvoligaša tako finančno, kot tudi organizacijsko. V ozadju se v uspešni rokometni šoli kalijo mladi rokometaši, ki jim je vzor članska ekipa.

V slovenjgraškem klubu poudarjajo, da so v klubu od prvega dneva veljala načela skromnosti, medsebojnega spoštovanja in nepopustljivosti, ki bodo Korošce krasila še naprej.

FOTO: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji