Slovenj Gradec želi še višje kot lani

Tudi Slovenjgradčani so opravili prvi trening in s tem začeli pripravljalni del nove sezone 2020/2021. Poleg glavnega trenerja Sebastjana Soviča je tabor Korošcev letos na trenerski klopi še močnejši, moštvu se je na mesto pomočnika trenerja namreč pridružil Ivan Vajdl.


Beli ob začetku priprav ne skrivajo optimizma, jedro letošnje ekipe bo, kot že lansko leto, v večini sestavljala glavnina domačih igralcev ter dva tujca, oba bivša igralca beograjskega Partizana. Vodstvo kluba želi v letošnjem letu rezultat iz lanske sezone še nadgraditi. Nazaj v matični klub jim je po predčasnem koncu sezone 2019/20 uspelo pridobiti dva že poznana igralca, Vida Levca ter Žana Šola, ki bosta še dodatna okrepitev in opora Roku Cvetku. Beli letos stremijo še kakšno mesto višje na tekmovalni lestvici.

Rok Cvetko: ”Letos si predvsem želimo izboljšati lanski rezultat, zmagati na čim več tekmah ter priti med top 6 ekip v ligi. Trenutno nas čakajo priprave, kjer bomo nadaljevali program treningov za vzdrževanje moči in kondicije, verjamem pa, da zaradi dolge pavze verjetno bolj pogrešamo žogo kot pa tek. Pozitivno gledam tudi na spremembe v ekipi in strokovnem štabu, ter se veselim sodelovanja z vsemi. Upam da bo letošnje leto našega novega pomočnika vsaj tako uspešno, kot je bilo lansko v Trebnju.”

Ivan Vajdl:”Pričakovanja so seveda velika pred pričetkom priprav, po tako dolgi pavzi, zaradi korone. Verjamem, da so fantje dobro delali in da bodo kondicijsko pripravljeni. Za mene je to nov izziv, saj v vlogi pomočnika trenerja nisem bil zadnjih 18 let. Veselim se dela s Sebastjanom, je mlad in perspektiven trener in ga zelo cenim tudi kot osebnost. Komaj čakam začetek in nove vloge v RK Slovenj Gradec, mladinskega pogona še ne poznam. Upam, da so fantje delovni in pripravljeni na trdo delo, ker samo to je pogoj za uspeh.”

RK SLOVENJ GRADEC 2011 – SEZONA 2020/2021
VRATARJI: Gašper Dobaj, Valentino Soldo, Matic Petrič LEVA KRILA: Jaroš Bulovič, Tilen Grobelnik, Alen Veršovnik
LEVI ZUNANJI: Vid Levc, Aljoša Yankovskyy, Aljaž Lampret
SREDNJI ZUNANJI: Rok Cvetko, Žan Šol, Borut Ošlak DESNI ZUNANJI: Filip Banfro, Orter Blaž
DESNA KRILA: Nemanja Živković, Uroš Štumpfl, Uroš Štalekar KROŽNI NAPADALCI: Žiga Lesjak, Vuk Milenković, David Šiljeg

TRENER: Sebastjan Sovič
POMOČNIK TRENERJA: Ivan Vajdl
KONDICIJSKI TRENER: Andraž Nabernik
VODJA MOŠTVA: Matjaž Beliš
FIZIOTERAPEVTA: Nejc Krautberger, Jaka Paradiž

FOTO: RK SLOVENJ GRADEC 2011

Komentarji