Slovenjgradčani še enkrat v sezoni namučili Celjane

Pred nami je bila še zadnja redno odigrana tekma 15. kroga Lige NLB. V dvorani Zlatorog pri Celju je gostovala ekipa RK Slovenj Gradec 2011. Celjani so v prvem delu sezone odigrali trinajst tekem in prav na vseh zmagali. S tem so zasluženo prva ekipa lige. Na drugi strani so Slovenjgradčani po prav tako trinajstih odigranih tekmah pri osmih zmag in petih porazih kar jih je pripeljalo do petega mesta. Prva medsebojna tekma se je v Slovenj Gradcu končala z rezultat 26:29 v prid Celja. 


Celjani so v tekmo vstopili odločno in z željo po novi zmagi. V 4. minuti so vodili z rezultatom s 4:0. Naslednje minute so minile v izenačenem boju in igri gol za gol. Celjani so držali štiri gole prednosti.  V 14. minuti pa so Korošci po zadetku Tilna Grobelnika prišli le še na zadetek zaostanka (8:7). Minute, ki so bile bolj na strani gostov so sadove obrodile v 20. minuti, ko je Vid Levc izid izenačil na 11:11. Tako je z minuto odmora reagiral domači strateg Tomaž Ocvirk. Tekma se je v izenačenem boju nadaljevala tudi po minuti odmora. Ekipa sta tako na polčas odšli poravnani z rezultatom 14:14.

V drugi polčas so z dvema hitrima zadetkoma vstopili gostje in tako povedli s 14:16. V prvih slabih desetih minutah drugega dela so bili Slovenjgradčani celo malenkostno boljši nasprotniki, a so Celjani hitro stvari postavili na svoje mesto. V 40. minuti so po zadetku Tilna Kodrina ponovno povedli z 19:18. Gostitelji so v nadaljevali imeli prednost, čeprav  je bila ta minimalna. A tokrat se za razlika od prvega v zaključku drugega Korošci niso več uspeli približati in spremeniti poteka srečanja. Celjani so tekmo do konca pripeljali vsebi v prid in na koncu slavili z rezultatom 30:25.

Pri domačih sta bila s šestimi zadetki najučinkovitejša Kristjan Horžen in Josip Šarac, za goste sta bila s petimi goli najbolj razpoložena Žan Šol in Vid Levc.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : SLOVENJ GRADEC 2011  30:25 (14:14)
Šarac in Horžen po 6; Šol in Levc po 5

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji