Slovenke brez težav preskočile Mehiko

Slovenske rokometašice do 20 let so s tekmo proti Mehiki začele domače svetovno prvenstvo. Slovenke igrajo v skupini F, kjer jih poleg Mehike čaka še obračun z Nemčijo in Čilom. Na prvenstvu sicer sodeluje 32 reprezentanc razdeljenih v osem skupin s po štirimi ekipami. Iz vsake skupine se v glavni del tekmovanja uvrstita najboljši dve ekipi, kar Slovenkam ne bi smelo predstavljati večjih težav.


Začetna trema je bila hitro premagana in Slovenke so si hitro priigrale prednost treh golov (6:3). A igralke Mehike so se hitro pobrale in zaostanek znižale na gol zaostanka (6:5). Po nekaj minutah igre gol za gol pa je sledil nalet rokometašic Slovenije, ki so po delnem izidu 8:0 povedle z devetimi zadetki prednosti (16:7). Mehičanke so z osmim zadetkom za kratek čas prekinile strelski pohod Slovenk, katerih to ni preveč zmedlo. V svojem ritmu so nadaljevale vse do konca prvih 30. minut v katerih so si priigrale kar petnajst golov naskoka (23:8).

Ob tako visoki prednosti, ki so si jo Slovenke priigrale v prvem polčasu je selektor Sebastjan Oblak v drugem polčasu, nosilke igre pričakovano pustil na klopi ter tako priložnosti za igro ponudili tudi vsem preostalim dekletom. Igralke Slovenije so v drugem polčasu le mirno nadzorovale potek srečanja in držale visoko prednost, ki v drugem polčasu ni bila nižja od trinajstih golov (26:13). Slovenske rokometašice so tekmo tako izjemno mirno pripeljale do konca in se veselile suverene zmage z devetnajstimi goli prednosti (37:18) kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi.

Najboljša strelka tekme in slovenske reprezentance je bila z 10 zadetki, Erin Novak, ki je bila proglašen tudi za najboljšo igralko tekme, pri Mehičankah pa je bila s 5 goli najučinkovitejša Jennifer Verdugo.

SLOVENIJA : MEHIKA  37:18 (23:8)
Novak 10, Klemenčič in Barukčič po 5; Verdugo 5, Ibarra 3

FOTO: RZS

Komentarji