Slovenke odpotovale na svetovno prvenstvo

Slovenska ženska rokometna reprezentanca do 18 let se je danes podala na pot proti Skopju, kjer bo potekalo svetovno prvenstvo za rokometašice do 18 let.


Rokometašice so priprave pred SP opravile v Zrečah, kjer so odigrale tudi dve pripravljalni tekmi. Več o pripravljalnih tekmah si lahko preberete na povezavi: Pripravljalne tekme z reprezentanco Hrvaške

Slovenska izbrana vrsta se bo na svetovnem prvenstvu uvodoma srečala z reprezentanco Nizozemske, v nadaljevanju pa še z reprezentanco Romunije in reprezentanco Gvineje. V boj za višja mesta bosta napredovali prve dve ekipi iz skupine. 

Reprezentanco bodo na SP zastopale: Nena ČernigojAzra ZulićNika OcepekUrša MatekovičDeja UdovčTinkara KogovšekIna SimičElena ErcegStina JazbinšekLara BukovecNaja KokaljTea PogorelcDijana ĐajićKlara ZelZala Vuk in Saša Posega.

“Priprave so bile nekoliko krajše, kot bi si želeli, a poudariti moram, da smo zadovoljni z optimalno opravljenim številom treningov. V Severno Makedonijo odhajamo dobro pripravljeni!” ob odhodu pove selektor Hren, ki se ozre tudi na prihajajoči izziv. “Pričakovanja in želje morajo biti vedno visoke. Ne glede na to, bo potrebno v mislih imeti le naslednjo tekmo in na njej poskusiti doseči zmago. Sploh na prvih dveh tekmah nam bodo nasproti stale renomirane tekmice. Upam, da z dekleti prikažemo dobro igro. Če se bo to poklopilo, potem tudi rezultat ne bi smel izostati,” je pred odhodom povedal trener Borut Hren.

 

Vse tekme si bo mogoče ogledati na povezavi: Svetovno prvenstvo do 18 let.

 

FOTO: RZS FB

 

Komentarji