Slovenke si danes proti Čehinjam same krojijo usodo

Pred slovensko žensko člansko reprezentanco je odločilna tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018. V nedeljo ob 19.00 za preboj na turnir v Franciji proti Češki šteje zmaga, oziroma neodločen izid v primeru zmage Rusije proti Avstriji.


Selektor Uroš Bregar je na pot v Most, kjer so članice že opravile prvi trening, popeljal 18 rokometašic, med katerimi tokrat ni Lare HrnčičLee Krajnc, in Jasmine Pišek. Končno postavo, ki bo zaigrala proti gostiteljicam, s katerimi je Slovenija oktobra lani v Celju remizirala z 28:28, bo sporočil v nedeljo dopoldne na tehničnem sestanku. Slovenijo, ki v skupini 5 zaseda tretje mesto s štirimi točkami, na prvenstvo neposredno vodi zmaga, v primeru poraza Avstrije proti Rusiji pa tudi neodločen izid.

Naša reprezentanca je v Mostu že zaigrala in leta 2012 v kvalifikacijah za EP 2012 izgubila z 19:31, neuspešna pa je bila tudi na naslednji tekmi v Ljubljani (21:29). Z ekipo, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu osvojila deseto mesto in s katero se je pomerila tudi v pripravljalnem obdobju pred turnirjem na Švedskem, je doslej odigrala štiri dvoboje v kvalifikacijah ali na velikem tekmovanju in zabeležila en neodločen izid in tri poraze.

Vsi ljubitelji rokometa si boste lahko dvoboj ogledali na Sportklub 2.

Salvador Kranjčič, pomočnik selektorja: “Mislim, da smo na zadnji tekmi v sredo proti Danski prikazali dobro igro in verjamem, da smo v dobri formi, da imamo dober občutek ter, da so se punce spočile in, da bodo še enkrat odigrale tako zavzeto. Zavedamo se kaj pomeni tekma proti Čehinjam in verjamem, da lahko z nekaj sreče tudi zmagamo ter se znova uvrstimo na evropsko prvenstvo.”

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018, SKUPINA 5, ZADNJE KOLO

Most, nedelja, 3. junija, ob 19.00:
ČEŠKA : SLOVENIJA – prenos na Sportklub 2

DANSKA : ISLANDIJA 24:17

LESTVICA
1 Danska 6 6 0 0 36 12
2 Češka 5 2 1 2 3 5
3 SLOVENIJA 5 1 2 2 2 4
4 Islandija 6 0 1 5 -41 1

 

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja