Slovenke svetovno prvenstvo zaključile s porazom

Na sporedu je bilo zaključno dejanje mladih reprezentantk Slovenije na svetovnem prvenstvu, ki poteka v Celju. Po četrtkovi zmagi nad Tunizijo z 28:25 so tokrat na tekmi za 13. mesto morale priznati premoč reprezentanci Francije.


Francozinje so že takoj na uvodu tekme zagospodarile v dvorani Zlatorog in povedle z rezultatom 5-1. Slovenke so po dobrih sedmih minutah le začele dosegati zadetke, vendar to Francozinj ni zaustavilo. Slovenija je bila v obrambi premalo agresivna, zato jih je Francija kaznovala s tremi zaporednimi zadetki (12-5). Pohod Francozinj je iz desnega krila prekinila Ema Marković, a ponovno so sledile črne minute za našo mlado reprezentanco, saj so reprezentantke Francije dosegla štiri zadetke zapored. Nika Ocepek je tik pred prvim polčasom znižala zaostanek in postavila rezultat prvega polčasa (16-7).

V drugem polčasu se je prednost Francije samo še povečevala in je v 42. minuti znašala že 13 zadetkov (25-12). Do konca tekme se razlika ni bistveno spreminjala. Zadnja tekma Slovenije se je tako končala z rezultatom 31-16 za Francijo. Slovenke so s porazom dosegle 14. mesto med svetovno konkurenco.

FOTO: RZS

Komentarji