Slovenke tudi v drugo morale priznati premoč Romunkam

Slovenska ženska rokometna reprezentanca do 18 let je tudi na drugi tekmi svetovnega prvenstva morala priznati premoč nasprotnicam. Tokrat so bile Romunke boljše z rezultatom 35:25.


Slovenke so Romunkam sledile vse do 37. minute, ko so se jim približale le na dva zadetka zaostanka (14:16). Enajst črnih minut slovenske reprezentance v prvem delu drugega polčasa, pa je pripeljalo do delnega izida 8:2, s katerim so si Romunke zagotovile prednost kar devetih zadetkov (27:18). Romunke so vztrajno nadaljevale z igro, ki so jo odigrale v prvem delu drugega polčasa in si s tem priigrale zmago z rezultatom 35:25.

Nena Černigoj, članica slovenske reprezentance do 18 let: “Tekmice so bile boljše. Z borbenostjo smo jim do konca prvega polčasa še nekako za petami, v nadaljevanju pa so pokazale premoč. V drugem delu nismo bile dovolj agresivne v obrambi. Veliko imamo še rezerv na obeh straneh igrišča, obenem pa smo že pokazale boljšo osredotočenost in boljšo igro. Verjamem v našo ekipo ter da bomo v torek s soigralkami pokazale v kaj še znamo in zmoremo, se tako predstavile v boljši luči in premagale Gvinejke.”

 

FOTO: IHF

 

Komentarji