Slovenke z dominantno predstavo priigrale napredovanje

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu ugnala reprezentanco Čila (29-13) in si tako zagotovila napredovanje med najboljših 16 reprezentanc. 


Slovenke so kot domačinke upravičile vlogo favoritinj. Vse dvome o končnem zmagovalcu so razblinile praktično že v prvem polčasu. Svoj strelski pohod so pričele z uspešno izvedeno sedemmetrovko Novakove. Novakova je bila takoj na začetku tekme tista, ki je dosegala zadetke, saj se je podpisala pod prve tri. V nadaljevanju srečanja so bile strelsko razpoložene tudi ostale, izid polčasa pa je prav tako postavila Erin Novak, ki je zadela za 15-7. Zadnji napad je sicer pripadel Čilenkam, a je bil strel Llaitulove blokiran. 

V drugem polčasu se je dominacija slovenske reprezentance nadaljevala. Prvi zadetek za naše je tokrat zadela Ženerjeva. Rokometašicam Čila se tudi v tem delu igre ni uspelo enakovredno kosati s Slovenkami, ki so obračun mirno in suvereno pripeljale do zaključka. Naše so si tako zanesljivo priigrali nastop osmini finala. Prva strelka naše reprezentance je bila Erin Novak, ki je dosegla 6 zadetkov. Izkazali sta se tudi Nena Černigoj in Valentina Tina Klemenčič s po 4 zadetki, slednja s 100% natančnostjo. 

Foto: RZS

Komentarji