Slovenska falanga v Szegedu z odmevno okrepitvijo

Slovenski legionarji pri madžarskemu velikanu Pick Szeged so dobili odmevno okrepitev. Gabru, Mačkovšku, Šoštariču, Bombaču in Henigmanu se bo pridružil izkušeni Srb Marko Vujin.


36-letni Srb bo letošnjo sezono končal v Pick Szegedu. Zaradi nezadovoljstva v Vardarju se tako Vujin seli na Madžarsko, kjer bo skušal zakrpati vrzel po poškodbi Luke Stepančića na položaju desnega zunanjega. Srb bo barve Szegeda branil do konca letošnje sezone, ekipi pa zaradi zapadlega prestopnega roka v domačem prvenstvu ne bo mogel pomagati.

Marko Vujin se je v mesto Severne Makedonije preselil v začetku letošnje sezone iz lizbonskega Sportinga, a kot kaže sodelovanje z dvakratnim evropskim prvakom ni potekalo po željah 36-letnika. Srb bo tako svojo kariero nadaljeval na Madžarskem, kjer je začel svojo pot kot srbski legionar.

Szeged je eden izmed klubov, ki ga je pandemija koronavirusa rezultatsko najbolj prizadela. Varovanci glavnega trenerja Juana Calosa Pastorja so v skupinskem delu Lige prvakov zasedli 6. mesto, v osmini finala pa se bodo pomerili proti branilcu naslova Kielu.

 

FOTO: MOL – Pick Szeged FB

Komentarji