Slovenska reprezentanca brez Blagotinška, Gabra in Skubeta

Moška članska reprezentanca je pred nedeljskim zborom ostala brez treh pomembnih igralcev. Zaradi poškodb so bili primorani selektorju Ljubomirju Vranješu sodelovanje odpovedati Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Staš Skube.


Vsi trije rokometaši izbrani vrsti ne bodo mogli pomagati zaradi poškodb (natrganine) mišic. Selektor je namesto njih na priprave vpoklical Matica Suholežnika in Gregorja Potočnika.

Izbrana vrsta se je pred zadnjimi tremi kvalifikacijskimi tekmami za nastop na januarskem evropskem prvenstvu znašla v nelagodnem položaju, saj bo zlasti zaradi odsotnosti Blagotinška in Gabra izjemno oslabljena srednja obrambna linija. Kljub temu Slovenci ne bodo vrgli puške v koruzo in se v zadnje preizkuse podali z jasnim ciljem in sicer da potrdijo novo udeležbo na zaključnih turnirjih stare celine.

Na Vranješevem osveženem seznamu se nahajajo krilni igralci Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Blaž Janc in Gašper Marguč, zunanji igralci Potočnik, Borut Mačkovšek, Jaka Malus, Grega Ocvirk, Domen Makuc, Miha Zarabec, Nejc Cehte, Jure Dolenec in Matic Grošelj, krožni napadalci Suholežnik, Kristjan Horžen in Vid Poteko ter vratarja Klemen Ferlin in Urban Lesjak.

Reprezentanco sicer čaka natrpan urnik. V nedeljo se bo v nepopolni postavi zaradi klubskih obveznosti nekaterih rokometašev zbrala v Zrečah, že prihodnji torek gostuje v Turčiji (ob 18.00), v četrtek nato na Poljskem (ob 20.00), kvalifikacijske boja pa bo sklenila z domačo tekmo proti Turkom, ki bo na sporedu v nedeljo, 2. maja, ob 18.00 v celjski dvorani Zlatorog.

Slovenski rokometaši so od osamosvojitve nastopili na dvanajstih evropskih prvenstvih. Največji uspeh so dosegli leta 2004, ko bo na sklepnem turnirju v domovini segli po srebrni medalji. Temu uspehu so se približali na zadnjem Euru na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, ko so nastopili v polfinalu. S tem dosežkom so po glasovanju slovenskih športnih novinarjev postali tudi slovenska športna ekipa leta 2020.

Komentarji