Slovenska reprezentanca “na delu” prvi teden julija

Kot so zapisali v sporočilu pri Evropski rokometni zvezi, so določili datume nadaljevanja tekmovanj, ki so vsaj teoretično možni glede na razvoj virusa COVID-19. Rokometaši Celja so se po 6 letih ponovno uvrstili v izločilne boje, zato tudi v Sloveniji upamo in komaj čakamo, da bi se lahko Liga prvakov nadaljevala. Bodo Celjani na parket proti Kielcam stopili junija?


Predsednik EHF Michael Wiederer je ob postavitvi novih terminov igranja dejal: “Trenutno se je treba osredotočiti na mnogo pomembnejše stvari, kot pa razpravljati o možnostih rokometnih tekem. Vendar obstajajo dobri razlogi za razvoj alternativnih scenarijev. To smo tudi sedaj naredili.”

PLAN ZA JUNIJ/JULIJ 

Če bo situacija dopuščala, se bodo tekme osmine finala Lige prvakov odigrale med 1. in 7. junijem. Takrat naj bi torej na igrišče stopili Celjani, ki v osmini finala gostijo Kielce (prva tekma v Zlatorogu v sredo/četrtek, povratna tekma v soboto/nedeljo). V tem terminu naj bi na igrišče stopili tudi velenjski rokometaši, ki bi odigrali 5. in 6. krog skupinskega dela pokala EHF. Najprej bodo gostili Magdeburg, nato pa gostovali pri Nantesu.

Četrtfinalni dvoboji v moški Ligi prvakov bodo na sporedu med 22. in 28. junijem, ženske pa se bodo za zaključni turnir najmočnejšega klubskega tekmovanja pomerile med 15. in 21. junijem. 

KAJ PA REPREZENTANCA?

Kvalifikacije za SP 2021 v Egiptu naj bi potekale med 29. junijem in 5. julijem. Slovenija je v žrebu dobila Srbijo. Prva tekma bo v Sloveniji (sreda/četrtek), povratna pa v Srbiji (sobota/nedelja).

ZAKLJUČNI TURNIRJI

LIGA PRVAKINJ (ženske)

Zaključni turnir, ki naj bi bil odigran v Budimpešti, se iz 9. in 10. maja prestavi na 5. in 6. september.

LIGA PRVAKOV (moški)

Final 4 bi se moral odigrati v nemškem Kolnu 30. in 31. maja, a je prestavljen na 22. in 23. avgust.

EHF POKAL (moški)

Finalni turnir EHF pokala naj bi bil odigran 23. in 24. maja v Berlinu, a so ga zamaknili za 3 mesece. Nov termin je 29. in 30. avgust.

FOTO: NEBOJŠA TEJIĆ

Komentarji