Slovenski prvaki proti madžarskim podprvakom

Danes, ob 18:45, se bosta v okviru Lige prvakov udarila slovenski prvak in madžarski podprvak. Po šestih odigranih tekmah imata oba kluba (skupaj z Elverumom) po 2 točki. V Pick Areni, ki sprejme okrog 8300 navijačev bo gotovo tudi danes vroče. 


Madžarskega velikana že od sezone 2013/2014 vodi odličen španski strokovnjak Juan Carlos Pastor, ki velja za enega najboljših evropskih selektorjev. Petkratni madžarski prvaki imajo v svoji zasedbi veliko Slovencev, ki so pred tem že igrali v ligi NLB. Sem sodijo: Dean Bombač, Borut Mačkovšek, Mario Šoštarić in Matej Gaber. Kljub zmagi, pa za ti dve ekipi ne bo prišlo do resnejše spremembe na lestvici. Obe moštvi trenutno strmita v hrbet nemškemu Kielu, ki je pri petih točkah. 

Celjani so svojo edino zmago v Ligi prvakov do sedaj okusili ravno v drugem krogu proti Kielu. Od takrat so sicer nanizali kar nekaj dobrih predstav, a jim je proti nekaterim zvezdniškim ekipam žal zmanjkalo nekaj športne sreče. Na drugi strani, pa so Madžari premagali le zadnje uvrščeni Elverum.

Moštvi sta se do sedaj pomerili na 10 obračunih. Sedemkrat so slavili Madžari, dvakrat Celjani, enkrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Prvič sta se ekipi srečali 4. decembra 2004. Rezultat prve tekme je bil 23:23. Na zadnje sta moštvi merili moči 24. novembra 2019, ko so vzhodni sosedi v mestu grofov slavili s 24:34. 

Danes nas na “slovenskem” obračunu gotovo čaka dobra tekma z glasnim vzdušjem iz tribun.

 

PRENOS:  Arena Sport 1

 

FOTO: Slavko Kolar

 

 

 

Komentarji