Sobota je dan za POLFINALE

27. maja bosta odigrani polfinalni tekmi Lige Evropa med Montpellier Handball in Füchse Berlin ter Fraikin BM Granollers in Frisch Auf Göppingen. Turnir najboljše četverice bo potekal v Flensburgu, v mestu, kjer je izpad v četrtfinalu proti Špancem s seboj odnesel trenerja Maika Machullo. 


To bodo zadnje evropske tekme v dresu Montpellierja za Staša Skubeta ter zadnje za Blaža Blagotinška, ki je eden izmed pomembnejših členov Göppingena. Slovenski srednji zunanji se namreč po koncu letošnje sezone seli v Wislo Plock, Blagotinšek pa bo okrepil vrste Flensburga. 

Francozi so na svoji poti do polfinala sprva gladko odpravili Ferencvaroš, pot preko Sportinga pa je bila veliko težja (63-62). Berlinske lisice so najprej dvakrat suvereno nadigrale Skjern, v četrtfinalu pa z enim porazom in boljšo gol razliko (63-61) napredovali preko švicarskega Schaffhausena. Španski Granollers je izgubil obe prvi tekmi izločilnih bojev, a obakrat nadoknadil zaostanek na povratni tekmi. V osmini finala so bili po dveh tekmah boljši od Skandeborga (62-59), kasneje pa so na veliko presenečenje vseh v Flensburgu premagali domačo zasedbo za 8 zadetkov. Jaka Malus in Blaž Blagotinšek sta v prvem izločilnem krogu domov poslala islandskega prvaka Valur (69-60), sledila sta dve zmagi proti hrvaški zasedbi Branka Tamšeta. 

Komu pripisujete največje možnosti za zmago? 

Komentarji