ŠOK: Eurofarm DEKLASIRAL Vujovićev Vardar in osvojil makedonski superpokal!

Včeraj je bila na sporedu tekma makedonskega superpokala med Eurofarm Pelisterjem in skopskim Vardarjem. Vardar, ki ga je prevzel črnogorski strokovnjak Veselin Vujović, ni upravičil vloge favorita na tekmi – prav nasprotno, Eurofarm je v druem polčasu tekme povsem nadigral Vardar in se veselil prve lovorike v novi sezoni!


Klub iz makedonske Bitole se je veselil velike zmage proti velikanu iz Skopja. RK Eurofarm Pelister je osvojil prvo lovoriko po 16 letih suše in tako napovedal izjemno napeto državno prvenstvo.

Po izenačenem prvem polčasu, med katerim sta se ekipi izmenjali v vodstvu, je sledila popolna dominacija Eurofarma, ki se je začela s serijo obramb vratarja Szekely-ja. Madžarski vratar je opravljal odlično nalogo v vratih, njegovo moštvo je igralo odlično v napadu in prednost Eurofarma je v 40. minuti znašala že pet golov.

Vujović je nato posegel po minuti odmora, ki pa ni prinesla sprememb. Igra Vardarja se ni spremenila, vprašanje zmagovalca pa je blo tako rešeno že nekaj minut pred srečanjem. Vardar je po treh letih izgubil naslov superpokalnih prvakov, zadnji poraz v tem tekmovanju je doživel leta 2017 proti Metalurgu. Šok terapija z Veselinom Vujovićem na klopi makedonskega velikana vsaj na začetku sezone očitno še ni obrodila sadov.

 

SUPERPOKAL MAKEDONIJE

EUROFARM PELISTER – RK VARDAR 31:22 (14:14)

FOTO: gol.mk

Komentarji