Šok iz Barce: Pascual po 12 letih zapušča klub!

Včeraj je v javnost odjeknila novica, da bo slovita Barcelona v naslednji sezoni menjala trenerja. Zdajšnji trener Xavier Pascual tako po poročanju Munda Deportiva v prihodnji sezoni ne bo nadaljeval trenerske vloge v Barci, ne glede na to, kaj se bo zgodilo na FINAL4 Lige prvakov sredi junija v Kölnu.


Vodstvo kluba naj bi “Pasquiju” to že sporočilo. Uspešni španski trener je imel sicer še veljavno pogodbo do leta 2022, a se je klub odločil za spremembo.

Pascual je trenerski stolček Barce prevzel leta 2009, ko se je poslovil Manola Cadenas. Z Barco je osvojil že preko 50 naslovov, pri čemer izstopata naslova v Ligi prvakov, ki jih je s katalonskim klubom osvojil leta 2011 in 2015. Barca je v letih 2010 2013 in 2020 igrala tudi v finalu Lige prvakov, a je takrat osvojila drugo mesto.

V zadnjih dneh se je iskrilo v upravnem odboru Barcelone, ki je pod novim vodstvom Joana Laporta izrazil nezadovoljstvo s trenerjem Xavierjem Pascualom. Novopečeni predsednik kluba v Pascualu ni videl prihodnosti, zato se legendarni trener Barce po koncu letošnje sezone najverjetneje poslavlja.

FOTO: FC Barcelona Handbol Facebook

Komentarji