ŠOK: Odšel je eden od največjih, rokometni svet zavit v črno

Včeraj je v javnosti odjeknila novica o nepričakovani smrti enega največjih rokometašev in trenerjev vseh časov. Po državni tekmi ženskega rokometa med Podravko in Lokomotivo nas je za vedno zapustil Zlatko Saračević.


“Čestitam dekletom, da so zdržala vse to. Moram priznati, da je bil pritisk nenormalen, saj smo bili v težki situaciji zaradi porazov iz lige prvakinj. Bil je to pravi derbi. Lokomotiva je močna ekipa, za katero igra sedem osvajalk bronaste kolajne. Na koncu je odločila naša širina in kakovost, ki jo še vedno imamo,” to je bila poslednja izjava Zlatka Saračevića tik po zmagi Podravke nad Lokomotivo z 32:29. Bila je njegova zadnja v življenju.

Po dani izjavi legende hrvaškega rokometa, se je zgodila tragedija. Po poročanju hrvaških medijev je bila trenerka vratark Barbara Stančin v avtomobilu skupaj s Saračevićem, ko ga je obšla slabost. Nato so takoj poklicali medicinsko pomoč, v bolnišnici pa so Saračevića oživljali kar 40 minut, a žal neuspešno. 60-letni strokovnjak se je za vedni poslovil.

Uspehov Saračevića je bilo ogromno. Leta 1996 je s Hrvaško osvojil olimpijsko zlato v Atlanti, Sarač ima v svoji zbirki tudi zlato iz svetovnega prvenstva z Jugoslavijo leta 1986, srebro iz SP na Islandiji 1995, bron iz OI v Seulu 1988 in EP 1994 na Islandiji, z Zagrebom je osvojil (edina) dva naslova evropskega prvaka. Kot trener je otrok banjaluškega Borca vodil Zamet, Nyíregyházi KSE, Čelik, Zagreb, Dubrovnik in nazadnje Podravko.

Družini in svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Komentarji