ŠOK: Vardar suspendiran iz zaključnega turnirja SEHA Gazprom lige

Včeraj se je na izredni seji sestal izvršni odbor SEHA Gazprom lige in odločil, da je makedonski prvak RK Vardar 1961 suspendiran in ne bo mogel sodelovati na FINAL4 turnirju SEHA Lige, ki je na sporedu konec tega tedna. Razlog za suspenz Vardarja je pozitiven test enega od igralcev na novi koronavirus. Namesto Vardarja je mesto na turnirju najboljše štirice omenjene lige zasedel RK PPD Zagreb, ki se bo na polfinalni tekmi v petek pomeril z Meškov Brestom.


“Zaradi dejstva, da so zdravstvene oblasti Republike Hrvaške v torek, 31. avgusta, v ekipi HC Vardar 1961 opravile test na Covid-19 in prejele pozitiven test enega izmed članov ekipe, so uvedle izolacijo za pozitivnega člana ekipe in ljudi, ki so bili v stiku s članom ekipe,” je v izjavi za javnost zapisala SEHA Gazprom liga.

Obstaja tudi možnost prenosa koronavirusa na preostali del ekipe, poudarja SEHA Gazrpom Liga, ki k ukrepanju hrvaških oblasti dodaja: “Ta priporočila so v skladu z novimi priporočili Evropske unije glede vse večjega števila okužb v evropskih državah.”

“Po razpravi na izredni seji je izvršni odbor preveril dokumente, priporočila in se z visoko odgovornostjo in vestjo strinjal, da zdravje vseh udeležencev ne smeta biti ogroženi. Zaradi vsega zgoraj navedenega je izvršni odbor sprejel odločitev, da je HC Vardar 1961  izključen iz FINAL 4 SEHA Gazprom Lige,” so sporočili iz lige SEHA.

Ob izključitvi Vardarja pa je SEHA liga imenovala tudi nadomestni klub: “Ker je HC PPD Zagreb v četrtfinalu tekmovanja igral proti HC Vardar 1961 in zaradi dejstva, da so bili najbolje uvrščena ekipa rednega dela v sezoni je Izvršni odbor sprejel odločitev, da bo HC PPD Zagreb povabljen na FINAL 4 SEHA Gazprom Lige kot nadomestna ekipa.”

Final4 SEHA Gazprom League 2020/21

Polfinale:

03.09.21 – 18.00h Meshkov Brest – RK PPD Zagreb
03.09.21 – 20.30h Telekom Veszprem – Motor Zaporoshje

Tekma za 3. mesto:

05.09.21 – 16.30h Poraženca polfinala
Finale:

05.09.21 – 19.00h Zmagovalca polfinala

 

Komentarji