Sovič: “Iz napada v napad je šlo težje”

Korošci so hitro popravili nedavni spodrsljaj na domači tekmi proti Škofjeločanom in novi dve točki osvojili v Posavju. Po po peti zmagi na osmih tekmah so še vedno v zgornji polovici prvenstvene lestvice, osmoljenci tekme v Dobovi ostajajo v spodnjem delu razpredelnice.


Benjamin Teraš, trener Dobove:
“Čestitam moji ekipi za borbo, za nepopustljivost. Želim, da v tej borbi in nepopustljivosti na prihodnjih tekmah odpravimo še napake v svoji igri.”

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
“Čestitke našim fantom. Prišli smo na zelo težko gostovanje. Dobova igra zelo dober rokomet, ima odličnega trenerja in je bila v minuli sezoni v vrhu Lige NLB. V tej sezoni mogoče ni najboljše štartala, ampak je vseeno izredno, izredno dobra ekipa. Mi smo nekoliko v krizi. Imeli smo težave zaradi okužb s koronavirusom, zaradi česar nismo trenirali 14 dni. Odigrali smo zelo slabo domačo tekmo proti Urbanscape Loki in  potrebovali smo pozitiven rezultat, da se dvignemo. Verjamem, da nam je s to tekmo to uspelo. Tekmo smo začeli zelo dobro in odigrali odličen prvi polčas. V drugem smo zaigrali v krču. Iz napada v napad je šlo težje, roka je bila krajša, noge niso več šle, odgovornost je bila vse večja. A na srečo smo na koncu izvlekli zelo pomembno zmago, ki je mogoče iz naših ramen odstranila nekoliko bremena. Sedaj je na nas, da se dobro pripravimo na naslednje tekme.”

Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila trebanjski Trimo.

FOTO: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji