Sovič: “Ormož je odlična in uigrana ekipa”

Danes ob 18.00 bo RK Jeruzalem Ormož v domači dvorani gostil Slovenj Gradec 2011. Gre za derbi 4. in 5. uvrščene ekipe na lestvici NLB lige in pričakujemo lahko odlično tekmo. 


Trener Slovenj Gradca Sebastjan Sovič je v izjavi pokazal, da ceni nasprotnika:“Jeruzalem Ormož ima odlično ekipo, ki že kar nekaj časa igra v enaki sestavi in je zelo uigrana. Izkušenim nosilcem igre vsako leto priključi kakšnega nadarjenega mladeniča iz svoje rokometne šole. Že vrsto let je stabilen prvoligaš, znan po tem, da doma redko izgublja. Mi smo se na nadaljevanje prvenstva pripravljali v domači dvorani, kjer smo imeli odlične pogoje za trening, sobotna tekma pa bo pokazala, do kolikšne mere smo jih izkoristili.”

Tomislav Balent, vratar Ormoža pa je dodal:“Pred tekmo s Slovenj Gradcem nismo v idealnem stanju, ampak prav na račun vročega Hardeka verjamem, da lahko premagamo žilavi Slovenj Gradec. Gre za preloženo tekmo 12. kroga, ki bi morala biti odigrana v soboto 5. decembra. Takrat smo se zares nahajali v odlični formi in takrat bi težko Korošci uspeli izvleči ugoden izid. Danes je stanje povsem drugačno. Prvič, odkar treniram rokomet, gremo v prvenstvo brez pripravljalne tekme. Na drugi strani je Slovenj Gradec odigral nekaj pripravljalnih tekem in glede tega je zagotovo v prednosti. Želim si, da bomo imeli dovolj moči za celotno tekmo in da bomo predvsem željni igre ter zmage. To bo težka tekma, kjer pa bodo točke štele dvojno. Po običaju bo zmagala tista ekipa, ki bo bolj kompaktna v obrambi in bo dosegla več lahkih zadetkov. Pomembno vlogo bomo imeli tudi mi vratarji. Število obramb bo moralo biti preko deset, upamo na vsaj petnajst obramb.”  

Komentarji